CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Verdiği Sözü Tutmadı!

“Sağlık çalışanlarını yıl sonuna kadar ücretsiz taşıyacağım” diye söz veren CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, daha sonra “Sehven söz verdim” diyerek verdiği sözü iptal etti.

07.07.2021-17:26 - (Son Güncelleme: 07.07.2021-17:50) CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Verdiği Sözü Tutmadı!

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in sağlık çalışanlarını ücretsiz taşıyacağım sözünden dönmesine sağlık emekçileri tepki verdi. Soyer'in söz verip sözünü tutmaması, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Biz Sayın Erdoğan gibi söz verip sözünün arkasında duranlardan değiliz." ifadelerini anımsattı.

Ülkemizi ve dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını ile diğer ülkelere örnek olacak bir mücadele veren sağlık çalışanlarına İzmir Büyükşehir Belediyesinden kötü haber geldi.

İzmir'de kamu ve özel sektöre ait hastanelerde görevli olan 50 bin sağlık çalışanına verilen toplu taşıma araçlarından ücretsiz olarak faydalanma hakkı 5 Temmuz tarihi ile sonlandı. Sabah'ın haberine göre İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in talimatı ile önce 31 Aralık tarihine kadar uzatıldığı açıklanan daha sonra da 'sehven oldu' denilerek iptal edilen ücretsiz ulaşım hakkı, dün itibariyle sonlandı. 

Önce "Uzattım" sözünü veren daha sonra ise geri adım atıp "Vazgeçtim" diyen Tunç Soyer'e verilen tepkiler son bulmuyor. Sağlık çalışanları sendikası, Soyer'e, "Yanlıştan dön" çağrısı yaptı. Soyer ise sözünde durmadı üstüne birde topu Cumhurbaşkanlığı'na attı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafınca dün yapılan açıklamada sağlık çalışanlarına Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile verilen şehir içi toplu ulaşım araçlarından ücret ödemeden faydalanma hakkının süresinin, 30 Haziran tarihi itibari ile sonlandığı ifade edildi. "5 Temmuz Pazartesi gününden itibaren, sağlık çalışanları da toplu ulaşım araçlarımızdan ücretli yararlanabilecektir. Mağduriyet yaşanmaması için önlem alınmasını önemle rica ederiz" ifadesine yer verildi.

''BAŞKA İLLERDE UZATILMASINA RAĞMEN MAALESEF SAYIN SOYER SESİMİZİ DUYMADI''

Yaşanan bu olaya sert tepki veren Sağlık Emekçileri Sendikası İzmir 2 No'lu Şube Başkanı Ekrem Özdemir, "Keşke sağlık çalışanlarına verilen destek alkışla sınırlı kalmasaydı" sözlerini kullandı. Pandeminin hala bitmediğini, her gün yeni bir varyantın ortaya çıktığını anımsatan Özdemir şu ifadelere yer verdi: ‘’Ülkemizde günde 1 milyon kişi aşılanıyor. Bu da sağlık çalışanlarımızın özverili çalışmaları ile gerçekleşiyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili ile görüşme yapıp hatadan dönülmesini talep ettik. "Sayın Başkan bu süreçte sağlık çalışanlarının yanında durmalı" dedik. Ama maalesef Sayın Soyer sesimizi duymadı. Başka illerde uzatılmış olmasına rağmen, İzmir'de 5 Temmuz itibariyle uygulama sona erdi. Çok üzgünüz.’’

BİRİNCİ YAZI

Ücretsiz İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ulaşım şirketi İzmir Metro A.Ş, 4 Ocak'ta Sağlık Emekçileri Sendikası'na yazı göndererek, sağlık çalışanlarına toplu ulaşım araçlarından ücret vermeden yararlanma hakkının Başkanı Tunç Soyer'in talimatı ile 30 Haziran'dan 31 Aralık 2021 tarihine kadar uzatıldığını açıklandı. Büyükşehir Belediyesi'nin bu kararı İzmir'de özel ve kamu hastanelerinde görevli olan 50 bin sağlık çalışanı arasında büyük sevinç yarattı.


İKİNCİ YAZI

Sehven oldu ancak sağlık çalışanlarının sevinci yarıda kaldı. 2 Haziran'da sendikaya gönderilen ikinci yazıda, 'yanlışlıkla oldu'

ifadeleri kullanılarak, sağlık çalışanlarının toplu ulaşım araçlarından ücretsiz yararlanma süresinin haziran sonu olduğu açıklandı.


TEŞEKKÜR PLAKETİ BİLE VERMİŞLERDİ

Sağlık Emekçileri Sendikazı İzmir Şube eş başkanı Nursel Yücesoy, Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e, sağlık çalışanlarını ücretsiz taşıyacağı için teşekkür plaketi bile vermişti.

''BİZ SÖZÜNÜ TUTANLARDAN DEĞİLİZ''

Soyer'in söz verip sözünü tutmaması, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Biz Sayın Erdoğan gibi söz verip sözünün arkasında duranlardan değiliz." ifadelerini anımsattı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal