CHP'li Gürsel Erol Vekil Olabilmek İçin PKK'dan İzin İstemiş

CHP'li Elazığ milletvekili Gürsel Erol'un milletvekili olabilmek için PKK'dan izin istediği iddiaları ortalığı karıştırdı.

26.08.2021-09:43 - (Son Güncelleme: 26.08.2021-12:04) CHP'li Gürsel Erol Vekil Olabilmek İçin PKK'dan İzin İstemiş

Genel seçimlerin sonucunda Elazığ’da,  Ak Parti 4 milletvekili, CHP ise 41 yıl sonra ilk defa 1 milletvekilli çıkarmıştı.

CHP'den Elazığ milletvekili seçilen Gürsel Erol, seçildiği ilk günden beri yaptığı kendisiyle çelişen ve birbirinin zıttı ifadeler içeren açıklamalarıyla kafalarda karışıklığa sebep olmayı sürdürüyor.

EVET OYU ÇIKARSA BİR DAHA MİLLETVEKİLİ ADAYI OLMAM DEMİŞTİ

2017'de konuk olduğu bir televizyon programında 'Böyle bir yapıda eğer evet çıkarsa ben bir daha milletvekili adayı olmam.' şeklinde kesin ifadelerle konuşan CHP'li Erol, 2018 yılında  milletvekili seçilerek mazbatasını almıştı.

ADAY OLACAĞI SIRA SÜREKLİ DEĞİŞİYOR

Gürsel Erol, katıldığı başka bir televizyon programında ise normal süreçte asla milletvekili adayı olmadığını, Elazığ halkına karşı vefa borcunu ödeyerek milletvekilliğini Elazığ'da noktalayacağını söyledikten sonra bir dönem daha aday olacağını açıklamıştı. Açıklamalarında sürekli çelişkili ifadeler kullanan Erol, ilk başlarda Elazığ'dan ikinci sırada milletvekili adayı olacağını söylemiş, daha sonra üçüncü sıradan milletvekili adayı olacağı açıklamalarını yapmıştı.

VEKİL OLABİLMEK İÇİN PKK'DAN İZİN İSTEDİ

CHP’li Gürsel Erol’un, Tunceli’den milletvekili olabilmek için PKK’dan ve Murat Karayılan’dan izin aldığı HDP'li Sırrı Süreyya Önder tarafından mecliste yapılan konuşmada deşifre edilmişti.

HDP'NİN TERÖR ÖRGÜTÜ OLDUĞU İFADELERİNİ KABUL ETMEDİ

CHP’li Gürsel Erol daha önce ‘HDP’yi bir terör örgütüyle bağdaştıracak söylemi doğru bulmuyorum.’ ifadelerini kullanmıştı.

HDP İLE İŞ BİRLİĞİ İÇİNDELER

CHP'li Gürsel Erol'un terör örgütü olarak kabul etmediğini söylediği HDP'nin, partili  tutuklanan isimlerinin yaptıkları açıklamalarda kullandıkları ifadeler ise Türkiye gündeminde krize neden olmuştu.

TERÖR ÖRGÜTÜNÜ AÇIK AÇIK DESTEKLİYORLAR

HDP'li tutuklanan isimlerin, daha önce yaptıkları açıklamalarda açıktan teröre ve terörü yayanlara yönelik detekleyici sözleri dikkat çekiyor.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan daha önce ‘Arkadaşlarımız taziyelere gittiler. Bu bizim kültürümüzde olan bir şeydir. Elbette ki yaşamını yitiren insanlarımızın ailelerine taziyeye gitmek en büyük görev ve sorumluluğumuzdur. Nerede olursak olalım kim neden dolayı yaşamını yitirmiş olursa olsun biz o ailelerin yanında olmaya devam edeceğiz.’ şeklinde skandal yaratan sözler sarf etmişti.

Tutuklu HDP’li Figen Yüksekdağ ‘Biz sırtımızı YPG’ye, PYD’ye yaslıyoruz.’ diyerek destek aldıkları terör örgütlerini açıkça dile getirmekten çekinmemişti.



DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal