CHP'li Belediyenin Ulaşım Zammını Üniversite Öğrencileri Protesto Etti

CHP’li Çanakkale Belediyesi’nin yaptığı zamları protesto eden Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nde (ÇOMÜ) okuyan öğrenciler, zamların geri alınması için dilekçe verdi.

18.01.2022-17:59 - (Son Güncelleme: 18.01.2022-18:05) CHP'li Belediyenin Ulaşım Zammını Üniversite Öğrencileri Protesto Etti

Çanakkale Belediyesi, şehir içi ulaşımında hem öğrenci tarifesini hem de tam tarifeyi yükseltti.  Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi içindeki aracın indi bindi ücreti 65 kuruştan 1 Türk lirasına yükseltildi. 


ULAŞIMA YAPILAN ZAMLAR GERİ ALINSIN

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi öğrencileri adına konuşan Simay Ada Kart, ‘ÇOMÜ öğrencileri olarak, ulaşıma yapılan zammın geri çekilmesi talebiyle topladığımız imzaları teslim etmek için buradayız. Üstelik şehrimizdeki ulaşım sorunu yalnızca zamlardan da ibaret değildir. Biz öğrenciler, saatlerce duraklarda bekliyor kimi zaman derslerimize, kimi zaman sınavlarımıza geç kalıyoruz. Korona virüs vaka sayılarının en yüksek olduğu illerden biri olan Çanakkale'de, ideal kapasitenin çok daha üstünde yolcu alınan otobüslerde sıkış tepiş ve sağlığımızı riske atacak koşullarda yolculuk yapıyoruz. Ücretsiz sahip olmamız gereken ulaşım hakkımızın elimizden alınması yetmiyor, bir de zamlarla karşılaşıyoruz. Ulaşıma yapılan zamlar derhal geri alınsın. Otobüs seferleri arttırılsın. Duraklarda bulunan dijital tabelalar otobüs saatlerini doğru bir biçimde görebileceğimiz şekilde onarılsın, tabela olmayan duraklara tabela eklensin. Pandemi koşulları gözetilerek gerekli önlemler alınsın’ diye konuştu. 

500 ÖĞRENCİ DİLEKÇE VERDİ

Basın açıklaması yapan üniversite öğrencileri, belediyenin yapmış olduğu zam sonrası 500 öğrenciden topladıkları dilekçeleri verdiler. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal