CHP'li belediyeler sınıfta kaldı: En pahalı su Antalya ve Tekirdağ'da!

Büyükşehir belediyelerinin uyguladığı su tarifeleri mercek altına alındı. Bu bağlamda en pahalı suyu Antalyalıların ardından Tekirdağlılar kullanıyor. Metreküpü 13.59’dan su satan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Albayrak, tepkiler gelmesine karşın pahalı su kullanımından geri adımda bulunmuyor.

14.04.2022-13:49 - (Son Güncelleme: 14.04.2022-15:03) CHP'li belediyeler sınıfta kaldı: En pahalı su Antalya ve Tekirdağ'da!

Türkiye’de suyun en pahalı olduğu il Antalya olurken, suyun metreküp fiyatının 13 lira 59 kuruş olduğu Tekirdağ ise Antalya’dan sonra geliyor. CHP’li Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlardan gelen tepkiye aldırmayarak duyu pahalı fiyata satmaya devam ediyor. Halk ise çareyi ilişkili kuruluş ve kurumlara dilekçe vererek şikayet etmekte buldu.

Halka bu zulüm niye

İnsanların cebini yakan pahalı su kullanımı hususunu oldukça yakından izlediklerini söyleyen AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan, TESKİ uyarınca tüm Tekirdağlılara büyük bir haksızlık yapıldığını aktardı.

Özcan, Türkiye'nin her bölgesinde AK Partili belediyelerin su fiyatlarına büyük oranda indirim getirdiğini, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin ise halka pahalıya su satmayı devam ettirmesinin kabul edilemez olduğunu ifade etti. 

CHP'li belediyeler sınıfta kaldı: En pahalı su Antalya ve Tekirdağ'da!

Özcan yaptığı açıklamalarda şöyle: "Ne yazık ki Tekirdağ'ımızda gerçekten içler acısı bir durum yaşıyoruz. CHP'li büyükşehir yönetimi, belediye eliyle vatandaşlarımıza adeta zulüm ediyor. Pahalı su konusunu pek çok kez gündeme taşıdık, yakından takip ettik. Büyükşehir Belediyesine 'Yapmayın, vatandaşlarımıza bu zor günlerde bunları yaşatmayın' dedik, fakat dinletemedik. Bizler mücadelemizi sürdüreceğiz. Hiç kimsenin şüphesi olmasın Tekirdağlı hemşerilerim suya çok daha ucuza ulaşıncaya dek gereken ne ise yapacağız."

Van, yüzde 7.34'lük indirimle halkın yüzünü güldürdü

CHP'li şehir başkanları zam konusunda adeta yarış yaparken, Van Büyükşehir Belediyesi suyu halka en uyguna sunan belediye oldu. Vanlılar suyun metreküpünü 4 lira 5 kuruş üzerinden tüketiyor. Van Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Müdürü Ülker Cem Kaplan, Türkiye'deki toplam 30 büyükşehir arasında en ucuz suyun Van'da olduğunu belirtti.

Kaplan "Hükümetimiz sudan aldığı KDV'yi 14 Şubat'tan itibaren yüzde 8'den yüzde 1'e düşürdü. Daha sonra Cumhurbaşkanımız talimat verdi.  En az KDV indirimi kadar indirim bekliyoruz' çağrısı yaptı. Biz de suya indirimi meclise taşıdık. 1 Mart'tan itibaren suya yüzde 7.34 oranında indirim uyguladık." ifadelerini kullandı.

İndirim sözleri havada kaldı

Ankara ve İstanbul büyükşehir belediyeleri de pahalı su konusunda adeta Tekirdağ’ı izliyor. Seçim öncesinde su faturalarında indirime gidileceğini söyleyen ABB Başkanı Mansur Yavaş sözünü unuttu.  “Biz suyu Allah'ın nimeti olarak görüyoruz ve sudan para kazanılmayacağına inanıyoruz. Su parasını tayin ederken, maliyet artı çok cüzi karla vermeye devam edeceğiz. Suyu musluktan içirebilecek hale geleceğiz. Bugün yardım alan ailelere 100-120 lira su parası geliyorsa, şimdi bu 50 liraya düşecek" ifadesini kullanan Yavaş, 3 senede suya toplamda yüzde 80 zam yaptı. 

Seçimler yapılmadan önce "Açlık sınırı altındaki ailelere ekmek, süt ve damacana su bedava olacak"  cümlelerini söyleyen Ekrem İmamoğlu da suya yaptığı yüzde 49.9'luk zamla İstanbulluların büyük eleştirisini topladı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal