CHP'den İYİ Parti'ye Çok Sert Kılıçdaroğlu Yanıtı

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın'ın Kemal Kılıçdaroğlu'nun olası bir Cumhurbaşkanlığı adaylığı sorusuna ilişkin verdiği cevapla herkesi şaşırtmıştı.

08.12.2021-15:58 - (Son Güncelleme: 09.12.2021-08:54) CHP'den İYİ Parti'ye Çok Sert Kılıçdaroğlu Yanıtı

Koray Aydın kazanamama riski olan kişinin aday gösterilmeyeceği şeklinde bir açıklama yapmıştı. İyi Parti Genel Başkan Yardımcısının açıklamalarına bugün CHP kanadından tepki geldi.

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI FAİK ÖZTRAK'TAN SERT YANIT

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın'ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adayı olması ile ilgili açıklamasına istinaden, ''Genel Başkanımızın Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı olması hakkındaki görüşleri artık kamuoyuna mal olmuştur. Bunların üzerine yorum yapmak gereksizdir. Genel başkanımızın açıklamaları nettir" şeklinde konuştu.CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında parti genel merkezinde toplandı. CHP'li Faik Öztrak, toplantı bitiminde CHP genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. Öztrak, milletin sesinin geçen hafta Mersin'den yükseldiğini sözlerine ekledi. Öztrak, "Hemen seçim talebi, Türkiye'nin dört bir yanından duyuldu. Bu ses o kadar güçlüydü ki gözü, kalbi mühürlenmişler dışında herkes gördü. Milletimiz Mersin'den mesajını çok net verdi. Biz diyoruz ki; artık geliyor, gelmekte olan. O sandık bugün yarın gelecek ve milletimiz kendi kararıyla, bu zulümden kurtulacak" ifadelerini kullandı.

MECLİSİMİZ GAZİ MECLİSTİR

Öztrak, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) sıradan bir Meclis olmadığını belirterek, "Bizim Meclisimiz, emperyalizme karşı dünyanın en şerefli savaşını vermiş gazi bir Meclistir. Dünya parlamentoları arasında müstesna bir yere sahiptir”diyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, Gazi Meclisimiz, bir yandan Kurtuluş Savaşı'nı yaparken, bir yandan da milletimizin iradesine, hakkına, hukukuna, şan ve şerefine sonuna kadar sahip çıkmıştır diyerek sözlerine devam etti. “Şahsım yönetimi, iş başına geldiğinden bu yana Meclisi, milletvekillerinin iradesini, her gün biraz daha kuşatmaktadır. Milli iradeyi, Meclis binasına hapsetmeye çalışmaktadır" diye konuştu. Faik Öztrak, halktan artık çığlıkların yükseldiğini vurguladı ve bu çığlıkların hayat pahalılığının ne olduğunu gösterdiğini belirterek, "Ama TÜİK 'enflasyon yüzde 21' diyor. Gerçek enflasyon ile TÜİK'in enflasyonu arasında 2.5, 3 kat fark var. TÜİK'in bu yaptığı, 30 milyon kayıtlı-kayıtsız çalışan emekçimizin, 12 milyon emekli, dul ve yetimin ve bunların tüm aile bireylerinin haklarının, saray tarafından gasbedilmesi demektir" ifadesini kullandı. Faik Öztrak, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın'ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun olası cumhurbaşkanlığı adaylığını ile ilgili düşüncelerini dile getirirken, "Ben kendisinden adaylığa talip olduğunu duymadım. Ama bizim bir ilkemiz var; bu diyoruz ki, bu konuda herkes idealist davranmalı. Adaylık düşününler de idealist davranmalı, nefis zamanı değil. Kazanamama ihtimali olan birinin uygun olmayacağını söyleyeceğiz" şeklindeki açıklamasının hatırlatılması üzerine, "Genel başkanımızın Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı hakkındaki görüşleri artık kamuoyuna mal olmuştur. Bunların üzerine yorum yapmak gereksizdir. Genel başkanımızın açıklamaları nettir" şeklinde konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal