CHP'deki Adaylık Krizi Sürüyor: Yemin Ederim Oyumu Erdoğan'a Veririm!

CHP'de adaylık konusunda farklı sesler çıkmaya devam ediyor. Bir kısım Kılıçdaroğlu'nun adaylığını onaylarken CHP'nin içinden başka bir grup kesinlikle kabul etmiyor. CHP'de hangi isim Kılışdaroğlu'na net şekilde hayır dedi? İşte detaylar.

25.12.2021-14:48 - (Son Güncelleme: 25.12.2021-15:14)

CHP'de yaşanan adaylık krizinde her geçen gün yeni gelişmeler meydana geliyor. Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile İBB Başkanı olan  Ekrem İmamoğlu arasında büyük çekişme yaşandığı biliniyor. CHP'li yazarlar da artık taraflarını çok net bir şekilde belli etmeye başladı. Son olarak CHP'ye yakınlığı ile bilinen Ayşe Deniz Yurdakul, Kılıçdaroğlu'nun aday olmasına ilişkin yapmış olduğu açıklamada 'Kılıçdaroğlu aday olursa eğer gidip oyumu Erdoğan'a vereceğime yemin ediyorum' şeklinde konuştu. CHP kanadında adaylık konusunda yaşanmakta olan belirsizlik her geçen gün derinleşirken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın önünü kesmek için çalışmalara başladı.

YEMİN EDERİM OYUMU ERDOĞAN'A VERİRİM

İYİ Parti'nin Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına sıcak bakmadığını defalarca dile getirmiş olmasına karşılık Kemal Kılıçdaroğlu tekrardan adaylık sinyali vermiş ve, 'İttifak liderleri bu konu hakkında hiç konuşmadık'demişti.Aynı şekilde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu  'Eğer ki ittifak kabul ederse cumhurbaşkanı adayı olmaktan gurur duyarım' şeklinde konuşmuştu.

KEMAL KILIÇDAROĞLU'NA REST

Yaşanılan adaylık yarışında bu gelişmeler meydana gelirken CHP'li yazarlar da desteklemiş oldukları tarafı net olarak belli etmeye başladı. CHP'ye yakınlığı ile bilinen yazar Ayşe Deniz Yurdakul oldukça dikkat çeken bir paylaşım yaptı.

ayşe yurdakul

OYUMU ERDOĞAN'A VERİRİM

Ayşe Deniz Yurdakul'un Twitter hesabı üzerinden yapmış olduğu açıklamada 'Okadar sinirli ve o kadar üzgünüm ki, Kemal Kılıçdaroğlu aday olursa eğer gidip oyumu Erdoğan'a vereceğime yemin ediyorum' şeklinde konuştu. Ayşe Deniz Yurdakul yandaşı Cumhuriyet gazetesi yazarı Mine Kırıkkanat da destek verdi. Kırıkkanat, Yurdakul'un tweetini beğendi.

9 SEÇİM KAYBETTİ BİZDEN HELALLİK İSTESİN

Daha önce de adalık yarışında İmamoğlu'nun destekleyen Kırıkkanat, Kılıçdaroğlu'nun zayıflarla dolu seçim karnesini eleştirerek, "Başkan olurken verdiği sözlerin hangisini tuttu? Aradan 11 yıl geçti, 9 seçim kaybetti. Partiyi demokratlaştırmadı, lider sultasına son vermedi. Şimdi ben Kemal Kılıçdaroğlu'nun helalleşmesine nasıl inanayım?" ifadelerini kullanmıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal