CHP'de kriz derinleşiyor: İkinci belediye başkan adayı da istifa etti!

Çorum'un Alaca İlçesi'nde Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) belediye başkanlığı için yaşanan anlaşmazlıkların ardından ikinci bir istifa daha geldi. Parti içindeki çekişmelerin sürdüğü Alaca'da, belediye başkan adaylığı için belirlenen ikinci isim de görevinden istifa etti.

23.02.2024-14:54 - (Son Güncelleme: 23.02.2024-14:54) CHP'de kriz derinleşiyor: İkinci belediye başkan adayı da istifa etti!

Çorum'un Alaca İlçesi'nde Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) belediye başkanlığı için yaşanan belirsizlik devam ediyor. CHP'nin önceki adayının istifasının ardından yeni belirlenen aday Hüseyin Çinkaya'nın da istifa etmesi, partide aday belirleme sürecindeki sorunları ortaya koyuyor. Hüseyin Türk'ün başvuruların son günü adaylıktan çekilmesinin ardından CHP ilçe teşkilatı, Hüseyin Çinkaya'yı belediye başkan adayı olarak göstermişti. Ancak Çinkaya'nın da istifası sonrasında parti içinde belirsizlik devam ediyor. Şimdi ise CHP, belediye başkan adayı olarak 21 yaşındaki Hüseyin Gazi Cenik'i Yüksek Seçim Kurulu'na bildirdi.

Parti içinde gerilim devam ediyor

Alaca CHP İlçe Teşkilatı, yaşanan bu süreçte partinin içindeki çekişmelerin ve anlaşmazlıkların etkilerini hissetmeye devam ediyor. Parti içindeki aday belirleme sürecinde yaşanan belirsizlik, yerel seçimlere yaklaşık olarak bir aylık bir süre kala partinin Alaca'da güç birliği yapma konusunda sıkıntı yaşamasına neden oluyor. Parti yetkilileri ve üyeleri arasında yaşanan görüş ayrılıkları, Alaca'da CHP'nin seçimlere nasıl bir stratejiyle gireceği konusunda belirsizlik yaratıyor.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal