Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et

CHP seçim Bildirgesini 24 Mayıs'a Bıraktı

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, bu hafta miting programına, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İYİ Parti adayı Meral Akşener ile ortak noktası olarak nitelendirilen Rize Şehri ile devam edecek

08.05.2018-11:50 - (Son Güncelleme: 08.05.2018-11:43) CHP seçim Bildirgesini 24 Mayıs'a Bıraktı

Cumhuriyet Halk Partisi’nin cumhurbaşkanı adayının açıklanması ve ittifak protokolünün Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) verilmesinin hemen sonrasında, miting programı ve seçim bildirgesinin yazımında sona gelindiği bildirildi. Seçim propaganda çalışmaları ise Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan tarafından üç koldan yürütüleceği bildirildi.

5 TEMEL SORUN VAR

Cumhuriyet Halk Partisi Merkez Yönetim Kurulunun dünkü toplantısında seçim bildirgesine son şekli verildi. Edinilen bilgilere göre bildirgede, geniş tabanlı uzlaşmaya dayalı yeni Anayasa vaadi yer alıyor. Türkiye’nin beş temel sorunu olarak tanımlanan “adalet, dış politika, eğitim, ekonomi, ve toplumsal barış” başlıkları ile ilgili tespitler ve çözüm yolları konu içinde anlatılıyor.

24 MAYIS’TA AÇIKLANACAK

Bildirgede, kesin bir kuvvetler ayrılığı ilkesi, Hukukun üstünlüğünün vurgulanacağı, yargının tam bağımsızlığına güvence altına alınacağı, parlamenter sistemin güçlendirilmesini esas alınacağı, toplumsal uzlaşıya bağlı yeni bir anayasa vaadinin de bulunması gerektiğine  karar verildi. Cumhuriyet Halk Partisi kurmayları bildirgenin kendi alanları ile ilgili bölümlerine katkı sunarken, ekonomi alanında da önemli düzenlemelerin vaat edileceği aktarıldı. Bildirge, milletvekillerinin belirlenmesinin ardından 24 Mayıs günü düzenlenecek Aday Tanıtım Programı’nda açıklanacağı duyuruldu.

DEDEOCAĞI RİZE, KÖMÜR KARASI SOMA

Toplantıda miting programları da kurmaylar tarafından ele alındı. Cumhurbaşkanı seçimleri ile ilgili koordinasyon görevi Grup Başkanvekili Engin Altay’a verilirken, 50 günde 81 ilde miting yapılmasına karar verildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal
Daha fazla içerik yok
;