CHP lideri Özel’den seçim açıklaması: Memnuniyet anketi aday belirlemede önem taşıyor

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Manisa’da yaptığı açıklamada, yerel seçimler için gösterdikleri adayları belirlemede ‘’memnuniyet anketi’nin önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.

12.01.2024-13:14 - (Son Güncelleme: 12.01.2024-17:52)

Manisa’nın Turgutlu ilçesindeki bir restoranda muhtarlarla bir araya gelen CHP Genel Başkanı Özgür Özel, memleketiyle ve vatandaşlarıyla yeniden bir araya geldiği için memnun olduğunu ifade etti.

CHP’li belediyelerin hizmetinin parti hizmeti olmadığını söyleyen Özel, "Biz babamızın oğlu olsa, kız kardeşimiz olsa bile memnuniyet anketinde eğer bir noktada değilse, seçildiğinden ileride değilse, o beldenin, o ilçenin, o şehrin yağını almadıysa kimseyi aday göstermiyoruz." ifadelerini kullandı.

Özel, Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın’ın memnuniyet anketinde iyi sonuçlar aldığına da vurgu yaptı.

Vatandaş enflasyon altında eziliyor

AA’nın haberine göre; Türkiye’deki esnaf, çiftçi, çalışan ve emeklilerin enflasyona karşı zor durumda olduğunu ifade eden Özel, devamında sözlerine şu ifadeleri ekledi:

Özgür Özel

"Ne diyorlardı? 'Seçimden sonra fiyatlar düşecek.' 2023 enflasyon hedefi tek haneliydi. Elbette belliydi ama 'Hızla fiyatların belini kıracağız.' diyorlardı. Bir küçük çalışma yaptık. Bakın sadece İstanbul Ticaret Odasının hesabına, verilerine göre, gıda fiyatlarındaki artış yüzde 80,5. Oysa dünyada bu yıl gıda fiyatlarında yüzde 10 oranında düşüş yaşandı. Bu iktidar yeniden yetki aldığı 28 Mayıs'tan şu ana kadar, daha mayıs ayına 4 ay var, benzin yüzde 85 zamlandı. Mazot yüzde 109, ekmek yüzde 60 zamlandı. Makarna yüzde 91, yumurta yüzde 55 zamlandı."

En düşük emekli maaşı için asgari ücret seviyesi teklifimiz var

Her siyasi partiden emeklilerin bulunduğunu söyleyen Özgür Özel, "Emekliler, hepimizin minnet borçlu olduğu, bu ülke bu noktalara gelene kadar çalışmış, alın teri akıtmış, göz nuru dökmüş, evlatlar yetiştirmiş ve hepimize emanet büyüklerimizdir. Bu 7 bin 500 lirayı, bizim önerimiz, kanun teklifimiz var, en az asgari ücret seviyesine çıkarmak durumundayız. Bu çağrıyı Turgutlu'dan Türkiye'ye yapıyorum." diye konuştu.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal