Kara para aklama operasyonunda yeni gelişme! Candan Kardeşler Davası'nda şüpheli sayısı belli oldu

İstanbul'da sosyal medya platformlarında popüler olan ve geniş takipçi kitlesine sahip olan kişilere yönelik gerçekleştirilen ‘kara para aklama’ operasyonunda son dakika gelişmesi yaşandı. Yürütülen sosyal medya fenomenlerine yönelik soruşturma kapsamında, 3 şüpheli daha tutuklandı.

12.01.2024-12:55 - (Son Güncelleme: 12.01.2024-17:57) Kara para aklama operasyonunda yeni gelişme! Candan Kardeşler Davası'nda şüpheli sayısı belli oldu

Anadolu Ajansı'ndan alınan habere göre, Sosyal Medya fenomenleri Alisya Bahar Candan ve kamuoyunda "Nihal Candan" olarak bilinen Gülnihal Çiçek kardeşlerin dolandırıcılık suçlamasıyla tutuklandığı soruşturmada 3 şüpheli daha tutuklandı. İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, 2021 yılında ülke genelinde farklı devlet kurumlarından ihale yoluyla ucuza araç sattıklarını iddia eden ve mağdurlardan aldıkları paraları geri ödemeyen şüphelilere yönelik yürütülen soruşturma kapsamında çalışmalarına devam ediyor. Ekipler, müşteki ve şüpheli ifadeleri doğrultusunda daha önce belirlenememiş olan 6 şüphelinin kimlik ve adreslerini tespit etti. Belirlenen adreslere düzenlenen eş zamanlı operasyonlar sonucunda, araç dolandırıcılığı suçlamasıyla aranan 6 zanlı yakalandı.

Candan Kardeşler Davası’nda şüpheli sayısı belli oldu

Operasyon, dolandırıcılık suçlamasıyla ilgili olarak gözaltına alınan ve adli mercilere sevk edilen şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından 3'ü tutuklandı. Diğer 2 şüpheli adli kontrol hükümleri uygulanırken, bir şüpheli ise işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. Sosyal Medya fenomenleri Alisya Bahar Candan ve "Nihal Candan" olarak bilinen Gülnihal Çiçek kardeşler ile Hacı İsrafil Sağlam, "suç gelirlerini aklama" iddiasıyla düzenlenen operasyon kapsamında gözaltına alınmış ve 16 Kasım 2023'te tutuklanmışlardı. Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 2021'den itibaren yürütülen "nitelikli dolandırıcılık" soruşturması çerçevesinde 3 Mayıs 2023'te 5 şüpheli daha tutuklanmıştı.

Son operasyonda ise yakalanan 3 kişinin daha tutuklanmasıyla birlikte, soruşturma kapsamında şu ana kadar tutuklanan şüpheli sayısı 11'e yükseldi. 


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal