CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Yalanlarına Cevap Başkan Erdoğan'ın Avukatından Geldi!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Başkan Erdoğan hakkında yaptığı asılsız iddialara yanıt avukatı Hüseyin Aydın'dan geldi.

22.11.2021-16:49 - (Son Güncelleme: 23.11.2021-08:45) CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Yalanlarına Cevap Başkan Erdoğan'ın Avukatından Geldi!

Son dakika gelen bilgilere göre CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun yaptığı  Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açtığı davalardan 18'inin lehine sonuçlandığını açıklamalarına, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın'dan yalanlama geldi.

Geçtiğimiz günlerde konu ile ilgili yalan açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başkan Recep Tayyip Erdoğan tarafından kendisine 44 dava açıldığını ve bu 44 davanın 18 tanesinin kendisi lehine sonuçlandığını 3 davada ise aleyhine karar alındığını belirtmişti. Bu asılsız iddialar üzerine sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın sosyal medya hesabı üzerinden yazılı açıklama yayınladı.

BAŞKAN ERDOĞAN'IN AVUKATININ AÇIKLAMALARI

Bugüne kadar Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından Kemal Kılıçdaroğlu aleyine açılmış ve kesinleşmiş 51 dava bulunmaktadır. Bu davaların 37 tanesi Sayın Cumhurbaşkanımızın ferageti nedeniyle sonuçlanmış ve kesinleşmiştir. 8 tanesinde ise davanın esasına girilerek Sayın Cumhurbaşkanımız haklı bulunmuş bu gerekçeyle davanın kabulüne karar verilmiş ve kararlar kesinleşmiştir. 6 dava ise esasa girilerek reddedilmiştir. Bu mukabil, Kemal Kılıçdaroğlu tarafından Sayın Cumhurbaşkanımızın aleyhine açılmış ve kesinleşmiş 8 dava bulunmaktadır. Bu davaların 3 tanesi Kemal Kılıçdaroğlu'nun feragati nedeniyle sonuçlanmış ve kesinleşmiştir. 5 tanesinde ise davanın esasına girilerek Sayın Cumhurbaşkanımız haklı bulunmuş bu gerekçeyle davanın reddine karar verilmiş ve kararlar kesinleşmiştir.

KEMAL KILIÇDAROĞLU MAHKEME KARARLARINI ÇARPITIYOR

Görüldüğü gibi Kemal Kılıçdaroğlu'nun davacı olduğu ve davanın esasına girilerek haklı bulunduğu ve kesinleşen tek bir dava dosyası bile bulunmamaktadır. Sayın Kılıçdaroğlu'nun açıklamasında geçen ve lehine sonuçlandığını iddia ettiği 18 davanın bir kısmının Sayın Cumhurbaşkanımızın feragati nedeniyle sonuçlanan dosyalardan olduğu anlaşılmaktadır. Bir başka deyişle Sayın Kılıçdaroğlu'nun lehime dediği sonuçların bir kısmı münhasıran 'Cumhurbaşkanımızın feragat iradesine' dayanmaktadır. Dolayısıyla bu kararların, davanın esasına girilerek Kemal Kılıçdaroğlu haklı bulunmuş gibi kamuoyuna lanse edilmesi, mahkeme kararlarının çarpıtılmasından başka bir anlam taşımamaktadır.

KEMAL KILIÇDAROĞLU'NUN ASILSIZ İDDİALARI 

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında asılsız iddialarda bulunan Kemal Kılıçdaroğlu sosyal medya hesaplarından şu yazılı açıklamayı yayınlamıştı; 2011’den bu güne kadar, Şahıs tarafından bana açılan dava sayısı 44’tür. Bu davalardan 21 tanesi nihai olarak sonuçlanmıştır. Diğer davaları devam etmektedir. Nihai sonuçlanan 21 davanın, 18 tanesi benim lehime, 3 dava da aleyhime sonuçlanmıştır. Aleyhime sonuçlanan 3 davadan 2 tanesi AİHM’ye gitmiştir ve lehime sonuçlanmıştır. Şahıs Türk hukukunu tarumar ettiği için, dünyaya daha çok rezil olmamak adına, kalan davaları geriye çekmektedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal