CHP krizi giderek büyüyor: İmamoğlu’ndan Özel’e ihanet!

Abdülkadir Selvi'nin yazısına göre, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP'de bir değişiklik yapma niyetinde ve CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in tasfiyesi için adımlar atmış durumda. İddiaya göre, İmamoğlu, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'i parti içinde etkisizleştirmeyi ve yerine İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'i getirmeyi planlıyor.

05.03.2024-17:21 - (Son Güncelleme: 05.03.2024-17:21)

Abdülkadir Selvi'nin yazısına göre, CHP içinde Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu arasındaki gerginlik devam ediyor. Selvi, İmamoğlu'nun Özgür Özel'i tasfiye etme niyetinde olduğunu belirtiyor ve İmamoğlu'nun yerine getirmek istediği ismin İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin olduğunu öne sürüyor. Geçtiğimiz aylarda Özgür Özel'in Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmesinde Özgür Özel için "Genel Başkanım lütfen beni bu adamdan kurtarın" demesinin ardından ikili arasındaki 'kavga'da yeni detaylar ortaya çıktı. Gazeteci Abdülkadir Selvi bugünkü "İmamoğlu ile Özgür Özel arasına kara kedi girdi" başlıklı yazısında elde ettiği yeni bilgileri aktardı. 

“Lütfen beni bu adamdan kurtarın!"

Gazeteci Abdülkadir Selvi'nin son yazısına göre, CHP içindeki siyasi manevraların ardından Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu arasında gerilim artıyor. Selvi, CHP Genel Başkanlığı koltuğuna oturan Özgür Özel'in Ekrem İmamoğlu ile yaşadığı gerilimi detaylı bir şekilde ele aldı. Özel'in Kemal Kılıçdaroğlu'na "Genel Başkanım, lütfen beni bu adamdan kurtarın" sözleri ve ardından yaşananlar, parti içindeki güç mücadelesinin boyutlarını gözler önüne seriyor. Selvi'nin aktardığına göre, CHP kurultayının ardından İmamoğlu, genel merkezdeki stratejik noktalara kendi isimlerini yerleştirerek Özgür Özel'e manevra alanı bırakmamış durumda. Selvi'nin iddiasına göre, İmamoğlu, Özel'e "Seni ben seçtirdim, partiyi de ben yöneteceğim" şeklinde bir mesaj gönderdi.


İmamoğlu ve Özel arasındaki gerilimin arka planı

31 Mart yerel seçimleri öncesinde hazırlık aşamasında yaşanan gerginlikler, CHP'nin iç dinamiklerinde belirgin bir yer tutuyor. Gazeteci Abdülkadir Selvi'nin aktardığına göre, Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu arasındaki gerilim, bir yemekte yaşanan diyalogla daha da alevlenmiş durumda. Selvi'nin yazısına göre, İstanbul'da ilçe belediye başkan adaylıklarının belirlenmesine dair bir yemekte İmamoğlu, Özel'e karşı net bir tavır sergilemiş. İddialara göre, İmamoğlu, Özel'e İstanbul'u kendisinin belirleyeceğini ve geri kalan konuları Gökhan Zeybek'in anlatacağını ifade etmiş. Bu sözlerin ardından İmamoğlu'nun masadan kalkarak, "Şimdi benim gitmem gerekiyor" dediği belirtiliyor. Selvi, İmamoğlu'nun sözlerinin ardından Özel'in ise İstanbul’da ilçe belediye başkan adaylarının ilan edildiği tanıtım toplantısına katılmadığını belirtti. 

Afiş krizi gündem oldu

CHP içindeki gerginlikler, seçim afişlerindeki detaylara kadar uzanıyor. Gazeteci Abdülkadir Selvi'nin aktardığına göre, Özgür Özel'in seçim afişlerinde kendi fotoğrafının da yer almasını istemesi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile yaşanan anlaşmazlıklara neden oluyor. İddialara göre, Özgür Özel'in talebi, İmamoğlu tarafından kabul edilmiyor ve İstanbul'daki seçim afişlerinde Özel'in fotoğrafına yer verilmiyor. Bu durum, parti içindeki güç mücadelesinin seçim kampanyası üzerinde de etkili olduğunu gösteriyor. Seçim afişleri, CHP içindeki liderlik kavgasının bir yansıması olarak değerlendirilirken şu ifadelere yer verildi:;

“Dahası Ekrem İmamoğlu, İstanbul’da seçim kampanyasını kendisinin yürüteceğini belirtiyor. Özgür Özel’i İstanbul’da istemiyor. Özgür Özel CHP Genel Başkanı ama Ekrem İmamoğlu istemediği için İstanbul’daki seçim kampanyasına katılamıyor.”

Özgür Özel’in tasfiye düğmesi basıldı mı?

CHP içindeki gerilim, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel arasında giderek tırmanıyor. Gazeteci Abdülkadir Selvi'nin ortaya attığı iddialara göre, İmamoğlu'nun Özel'i tasfiye etme planları konuşuluyor. Selvi, İmamoğlu'nun seçimlerde başarısız olması durumunda CHP Genel Başkanlığı için harekete geçeceğini ve seçimi kazansa dahi Özgür Özel'i genel başkanlıkta tutmamakta kararlı olduğunu ifade ediyor. İmamoğlu'nun, Özel'in Kılıçdaroğlu'na ihanet ettiğini düşündüğü belirtiliyor.

Ayrıca, İmamoğlu'nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerini kaybetmesi halinde parti başkanlığına geçmeyi düşündüğü ve seçimi kazanması durumunda ise Özgür Özel'in yerine Gökhan Günaydın'ı getireceği öne sürülüyor. Bu gelişmeler, CHP içindeki güç mücadelesinin daha da derinleşebileceğine işaret ediyor.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal