CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den itiraf: “İstanbul aday tanıtımına katılmadık, ittifak başarısız oldu!"

İstanbul'da CHP'nin aday tanıtım törenine katılmayan Genel Başkan Özgür Özel, İzmir'de ilçe adaylarını tanıttı. Yerel seçimlere yönelik ittifak arayışlarının başarısız olduğunu ifade eden Özel, "Başaramadık" şeklinde konuştu. İstanbul'daki aday tanıtım törenine neden katılmadığı konusunda herhangi bir açıklama yapmayan Özel, İzmir'deki etkinlikte partililere hitap etti.

16.02.2024-10:35 - (Son Güncelleme: 16.02.2024-11:02)

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul'daki aday tanıtım toplantısına katılmadı ve İzmir'de ilçe adaylarını tanıttı. Özel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cemil Tugay, Karabağlar Belediye Başkan adayı Helil Kınay ve İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ile bir halk buluşması etkinliğine katılarak partililere hitap etti. Bu durum, yerel seçimlere yönelik ittifak arayışlarına dair başarısız gelişmelerle ilişkilendirildi. Özel, "Başaramadık" ifadelerini kullanarak ittifak girişimlerinin olumsuz sonuçlandığını belirtti.  Özel, ittifak arayışlarında başarısız olduklarını belirterek, "Bir büyük ittifaka ihtiyaç vardı, bir büyük iş birliğine ihtiyaç vardı. Türkiye'nin gözü önünde üzerime düşen ne varsa yaptım ancak bir yerden sonra bunu başaramadık. Kendilerince anlamlandırdıkları gerekçelerle ittifakların dışında kalmayı tercih ettiler. Ankara'da anlaşıp Türkiye'de ittifak kuramadık" ifadelerini kullandı.

Tunç Soyer de katılmadı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin İstanbul aday tanıtım törenine katılmadı. Bu durum eleştirilere neden olurken, Özel, İzmir'de ilçe adaylarını tanıttı ve gündemindeki yerel seçimlere yönelik ittifak arayışlarını değerlendirdi. Özel, "Bir büyük ittifaka ihtiyaç vardı, bir büyük iş birliğine ihtiyaç vardı. Türkiye'nin gözü önünde üzerime düşen ne varsa yaptım ancak bir yerden sonra bunu başaramadık. Kendilerince anlamlandırdıkları gerekçelerle ittifakların dışında kalmayı tercih ettiler. Ankara'da anlaşıp Türkiye'de ittifak kuramadık" şeklinde konuştu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in ise toplantıya katılmadığı belirtildi.

Aday belirlemelerinin getirdiği istifalar

Özgür Özel, tören bittikten sonra partide tepkilere ve istifalara yol açan aday belirleme sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu. Özel, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Biz Tunç başkanımızı seviyoruz objektif kriterler uyguladık. Raporlarına bakıyorsunuz bir karar veriyorsunuz, 40 kişi. Bir kişi, geri kalan 39 kişi ben seçilmedim diye küserse burası parti olmaz. Cumhuriyet Halk Partisi adaylarını tanıtmıştır. Bundan sonra yapılacak değişim. Yeni adaylarımızın devir teslim töreninde yapacağı değişimdir" 


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal