Facianın izleri: Marmara Denizi'nde batan geminin yeri tespit edildi!

Marmara Denizi'nde, İmralı Adası'nın güneybatısında su alarak battığı düşünülen 69 metre boyundaki kargo gemisine ait olduğu değerlendirilen su altı tarama görüntüsü tespit edildi. Geminin, yükünü aldıktan sonra limandan ayrıldığı son görüntülerin kameralara yansıdığı ifade ediliyor. Olayın detayları ve geminin durumuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmamıştır.

16.02.2024-09:58 - (Son Güncelleme: 16.02.2024-12:30) Facianın izleri: Marmara Denizi'nde batan geminin yeri tespit edildi!

Balıkesir'e bağlı Marmara Adası'ndan 6 kişilik mürettebatla hareket eden "Batuhan A" adlı geminin Bursa'nın Karacabey ilçesi açıklarında battığı olayının ardından başlatılan arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda, geminin 51 metre derinlikte bulunduğu bölge tespit edilmiştir. Gemi mürettebatının durumu ve kurtarma çabalarıyla ilgili resmi bir açıklama henüz yapılmamıştır.

Arama kurtarma ekipleri, su altı tarama cihazlarıyla batığın görüntüsünün alındığı bölgede çalışmalarını yoğunlaştırdı. Balıkesir'in Marmara Adası'ndan Bursa'nın Gemlik ilçesine gitmek üzere hareket eden "Batuhan A" adlı kargo gemisi, ağır hava ve deniz şartları nedeniyle Karacabey ilçesi açıklarında battı. Bölgeye sevk edilen ekipler, geminin battığı değerlendirilen bölgede bir boş can salı bulmuştu. Kurtarma çalışmaları devam etmektedir.

Limandan ayrılırken görüntüsü ortaya çıktı

Yük gemisinin yükünü aldıktan sonra Badalan Limanı’ndan ayrıldığı anın  son görüntüsü, geminin limandan ayrılmadan önceki durumunu gösteriyor. Geminin bu son görüntüsü, olayın ardından yapılan arama kurtarma çalışmaları sırasında önemli bir referans olabilir

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Marmara Denizi'nde batan Batuhan-A isimli kargo gemisindeki 6 mürettebatı arama kurtarma çalışmalarına destek sağlayan Deniz Kuvvetlerinin, sonar cihazı ile gemiyi 51 metre derinlikte tespit ettiğini açıkladı. Deniz Kuvvetleri ayrıca, arama kurtarma çalışmaları için bir deniz karakol uçağı görevlendirdi ve İzmit Körfezi'nde bulunan araştırma gemisi TCG Çubuklu ile Erdek Deniz Üs Komutanlığında görevli mayın avlama gemisi TCG Ayvalık'ın da bölgeye intikal ettiğini bildirdi.

Arama kurtarma çalışmaları devam ediyor

Su altı ve su üstü arama özelliklerinin olduğu belirtilen iki adet geminin, batma bölgesinde arama kurtarma çalışmalarına destek sağladığı bildirilen aktarımda, şu açıklamaya yer verildi: 

"Batuhan-A isimli kargo gemisi ile ilgili olarak; deniz şartları ve meteorolojik koşulların olumsuz seyretmesi nedeniyle arama kurtarma çalışmaları sonrasında gemi enkazının 51 metre derinlikte tespit edildiği, ayrıca arama kurtarma çalışmaları için bir deniz karakol uçağı görevlendirildiği ve İzmit Körfezi'nde bulunan araştırma gemisi TCG Çubuklu ile Erdek Deniz Üs Komutanlığında görevli mayın avlama gemisi TCG Ayvalık'ın da bölgeye intikal ettiği tespit edilmiştir. MSB, AFAD, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, Orman Genel Müdürlüğü, Türk Kızılayı ve yerel yönetimler tarafından koordineli bir şekilde sürdürülen arama kurtarma çalışmaları titizlikle devam etmektedir. İlave olarak Karadeniz açıklarındaki arama-kurtarma gemimiz TCG Akın da destek için bölgeye intikale devam ediyor. Diğer yandan Deniz Kuvvetlerimize ait bir adet Seahawk helikopteri Çanakkale Deniz Hava Üs Komutanlığında, Hava Kuvvetlerimize ait bir adet AS532 tipi helikopter de bölgeye hareket etmek üzere Eskişehir 1’inci Ana Jet Üs Komutanlığında hazır bekletiliyor.”

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal