CHP Belediyesi’ne Bağlı Turizmin Kalbi Muğla’da Meydana Gelen Kötü Kokunun Sebebi Belli Oldu

Türkiye’nin turizminin kalbinin attığı şehir olarak bilinen ve CHP Belediyesi’ne bağlı Muğla’da, bir süredir kötü koku hakim. Vatandaşların oldukça rahatsız olduğu kötü konunun sebebi ise belli oldu.

24.09.2021-17:19 - (Son Güncelleme: 24.09.2021-17:19) CHP Belediyesi’ne Bağlı Turizmin Kalbi Muğla’da Meydana Gelen Kötü Kokunun Sebebi Belli Oldu

Geçtiğimiz günlerde gündeme gelen ülkemizin en güzel şehirlerinden biri olan Muğla’dan, bir süredir kötü kokular yayılıyor. CHP Belediyesine bağlı Muğla’da meydana gelen bu olay vatandaşlar tarafından tepki çekmeye başladı. Yaşanılan bu kötü koku olayının ardındaki olay ise belli oldu. 

CHP’YE BAĞLI MUĞLA’DAN GELEN KÖTÜ KONUN NEDENİ BELLİ OLDU

Turizmin kalbi olarak adlandırılan Muğla, sezon boyunca ülkemizin en çok turist çeken bölgelerinin başında geliyor. Ancak son zamanlarda Muğla’dan yükselen kötü kokulardan herkes şikayetçi. Ortaya çıkan  bu kötü kokunun nedeni ise refüj ve parklarda sulama amaçlı kullanılan suyun yüksek derecede "fekal koliform" içermesi olduğu ortaya çıktı. Şikayetler üzerine yapılan araştırmada, analizlerde CHP'li Muğla belediyesine bağlı MUSKİ(Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü)'nın kullandığı arıtma suyunun lağım kaynaklı koliform içerdiği ortaya çıktı. 

MUĞLA’YI LAĞIM KOKUSU BASTI

Bölgede yaşayan vatandaşlar, kötü kokunun artması üzerine şikayette bulundu. Artan şikayetler sonucunda ise kapsamlı bir araştırmanın başlatılması, inanılmaz bir gerçeği ortaya çıkardı. Araştırmada, Atıksu Arıtma Tesisine refüj sulama amaçlı kullanılan atıksu arıtma tesisinin çıkışından numune alındı. Alınan numune sonucunda kötü kokunun sebebinin arıtma tesisine lağım suyunun karışması olduğu belirtildi. Yayımlanan ilgili raporda, parametrelere göre limit değeri "0" (sıfır) olması gereken suda Fekal Koliform değerinin 390 olduğu belirtildi. İnsan sağlığına son derece zararlı olan Fekal Koliform insan ve hayvan dışkısından kaynaklanıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal