Chikungunya Ateşi Hastalığı ile Acil Durum

Sudan'ın batısında acil durum ilan edilmesine sebep olan 'chikungunya ateşi' hastalığı sebebiyle, bölgede ilaç ve tıbbi malzeme sıkıntısı yaşanıyor.

06.10.2020-16:58 - (Son Güncelleme: 06.10.2020-16:26) Chikungunya Ateşi Hastalığı ile Acil Durum

Sudan’ın Batı Darfur eyaletinde, Chikungunya ateşi (CHIKV) hastalığının yayılma riski sebebiyle acil durum ilan edildi.
Chikungunya ateşi sebebiyle, Sudan Sağlık Bakanlığı, 41 vakanın eyalette kesinleştiğini, hastaların tedavi edilebileceği yer, ilaç ve tıbbi malzeme bakımından ise sıkıntı yaşandığını açıkladı.
Sudan'ın resmi haber ajansı olan SUNA’dan aktarılan bilgiye göre, Batı Darfur Eyalet Valisi Muhammed Abdullah ed-Duma, salgınla mücadele etmek hedefiyle acil durum ilan edildiğini aktardı. Dum, hastalığın yağmur yağışı nedeniyle yayılma imkanı bulduğunu belirterek, çöplerin toplanması, su birikintilerinin kurutularak islah edilmesi gibi tedbirleri aldıklarını açıkladı.

Ağustos'ta son senelerin en çok yağışını alan Birleşmiş Milletler'de sel ve taşkınlar nedeniyle 138 can kaybının yaşandığı Sudan'da, su kaynaklı salgın olabileceği uyarısı yapılmıştı. Sivrisinekler aracılığıyla yayılan hastalık ateş, eklem, bulantı, baş ağrısı, dökğntü ve yorgunluk gibi semptomlara neden oluyor. Genelde Afrika, Asya kıtasında kendini gösteren  CHIKV enfeksiyonunun henüz bilindik bir ilacı veya aşısı bulunmadığı için, oluşan semptomların hafiflemesine destek olabilecek tedaviler uygulanıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal