Chelsea'nin yeni transferi Romelu Lukaku takıma veda etti!

Chelsea'de ikinci dönemini yaşayan Romelu Lukaku takımıyla ayrılık noktasına gelmiş durumda. Son gelen bilgilere göre Belçikalı yıldız futbolcu takım arkadaşları ile vedalaştı. Chelsea'de istediği performansı sergileyemeyen futbolcunun bir sonraki durağının neresi olacağı ise futbolseverler tarafından merak konusu haline geldi.

22.03.2022-14:36 - (Son Güncelleme: 25.05.2022-16:09) Chelsea'nin yeni transferi Romelu Lukaku takıma veda etti!

Romelu Lukaku yaz transfer döneminde Chelsea'ye transfer olarak büyük ses getirmişti. Inter'den şampiyon olduktan sonra futbolcunun eski takımına transferi futbol dünyasının gündemine oturmuştu. Fakat futbolcu İngiliz ekibinde aradığını bulamadı. Sezon başında Inter'den 85 milyon euro'ya transfer edilen Romelu Lukaku kariyerinin ikinci Chelsea imzasını atmış fakat büyük beklentilere rağmen performansıyla eleştirilerin odak noktası durumuna gelmişti.

Inter'e dönüyor

Lukaku gelecek sezon yeniden Inter formasını giymek istiyor. Gelecek sezon şampiyon olmak isteyen Inter köklü değişikliklere gidiyor. Takımdan Correa, Alexis Sanchez ve Barella'nın İtalyan devinden ayrılığı konuşuluyor. Lukaku'yu transfer etmek isteyen lacivert siyahlılar, Lautaro Martinez'i de satarsa Juventus ile sözleşmesi biten Paulo Dybala'yı da bedelsiz olarak kadrosuna katmayı planlıyor.

Romelu Lukaku Chelsea'den ayrılıyor.

Geçen sezonun çok gerisinde kaldı

Bu sezon Chelsea formasıyla 32 karşılaşmada 10 gol atan 28 yaşındaki Belçikalı futbolcu geçen sezon ise Serie A şampiyonluğu yaşadığı Inter'de 44 karşılaşmada 30 gol ve 11 asistlik performans ortaya koydu. Futbolcunun Chelsea'deki performansı futbol dünyasında eleştiri konusu oldu. Hatta yıldız futbolcu Inter'e geri dönmesini istemesi nedeniyle Chelsea taraftarlarının tepkisini çekmişti. Futbolcu sonrasında ise Chelsea taraftarlarından o dönem özür dilemişti. Belçikalı yıldız kariyerinde Chelsea ile FC Cup ve 1 kez Kulüpler Kupası'nı kazandı. Ayrıca Anderlecht yıllarında Belçika şampiyonluğu yaşadı. Geçen sezon ise Inter'in Serie A'da uzun yıllar sonra şampiyon olmasında büyük rol oynadı.

Mesut Şahim
mesutspor79@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal