Chelsea yeni sahibi kim oldu? Premier Lig satışı onayladı,işte yeni sahibi

Chelsea’nin satışı bir süredir gündemde yer ediniyor. Rus milyarder Roman Abramoviç takımı satmak için teklifleri değerlendirilirken ABD'li Todd Boehly'nin 4.25 milyar sterlinlik teklifi onay aldı. İşte konu hakkında merak edilen tüm detaylar…

25.05.2022-13:52 - (Son Güncelleme: 25.05.2022-13:52) Chelsea yeni sahibi kim oldu? Premier Lig satışı onayladı,işte yeni sahibi

Rusya Ukrayna savaşı ile dünyadan Rusya’ya tepki büyürken Chelsea takımının sahibi Rus milyarder Roman Abramovich’ten takımın alınması teklifi onaylandı. İngiltere kulübün bütün mal varlıklarını dondururken satış için teklifler geldi. Uzun bir süre gündemde yer edinen olay ardından ABD'li yatırımcı Todd Boehly liderliğindeki konsorsiyumun teklifi onay aldı. Yapılan açıklamada “Premier Lig Kurulu bugün Chelsea Futbol Kulübü’nün Todd Boehly/Clearlake Konsorsiyumu tarafından önerilen devralma teklifini onayladı” ifadeleri yer aldı.

Tüm para hayır kurumlarına gidecek

Roman Abramovich, satıştan gelen paranın hepsini Rusya Ukrayna savaşı sırasında zarar görenler için harcanacağını söyledi.

Abramovich’in takımı alması ile yüksek ücretlerle transferler yapılırken Chelsea, 50 yıllık hasrete son verdi. 2004-2005 sezonu Premier Lig şampiyonu olan takım adından söz ettirmeyi başardı.

Chelsea Yeni Sahibi

Chelsea takımı Abramovich döneminde oldukça başarılı bir sezon geçirdi. Premier Lig’de beş kez Federasyon Kupası’nda iki kez UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi’nde üç kez, Lig Kupası’nda iki kez İngiltere Süper Kupası’nda bir kez Dünya Kulüpler Kupası ve UEFA Süper Kupa’sının bir kez kupanın sahibi oldu. Abramovich, döneminde başarıya ulaşan takım toplamda 21 kez kupa kaldırdı.

Hilal Nas
hilalnas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal