Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum açıkladı: 'Aidat öder gibi ev sahibi olabilecekler!'

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Cumhurbaşkanın ağustos ayında vatandaşların aidat öder gibi ev sahibi olacağı bir projeyi açıklayacağını belirtti. Bakan Kurum, "Dört bakanlık çalışıyor bir hafta 10 gün içinde çalışmayı Meclis'e göndereceğiz." ifadelerini kullandı.

31.05.2022-12:30 - (Son Güncelleme: 31.05.2022-12:42) Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum açıkladı: 'Aidat öder gibi ev sahibi olabilecekler!'

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, konut satışı ve kiralama konularına ilişkin açıklamada bulundu. Kurum, ağustos ayını işaret ederek, Cumhurbaşkanın ağustos ayında vatandaşların aidat öder gibi ev sahibi olacağı bir projeyi açıklayacağını belirtti.

"10 gün içinde çalışmayı Meclis'e göndereceğiz"

Bakan Kurum, ev sahibi olmak isteyen vatandaşları heyecanlandıran haberi verdiği açıklamalarında, "Vatandaşımızın adeta aidat öder gibi bir bedel ödeyerek ev sahibi olması ile ilgili projeyi başlatıyoruz. Cumhurbaşkanımız Ağustos ayında projeyi kamuoyuna açıklayacak. Dört bakanlık çalışıyor bir hafta 10 gün içinde çalışmayı Meclis'e göndereceğiz." ifadelerini kullandı.


Bu zamlar kanuna aykırıdır

Açıklamalarına ek olarak yapılan zamların kanuna aykırı olduğunu dile getiren Kurum, "Konut kira artışlarını TÜFE’ye endeksli yapmak zorundayız. Konut piyasasındaki darlıktan dünyada yaşanan enflasyon krizinden hareket edip fırsatçılık yapan ve açıklanan fiyatların üzerinde zam yapan kişiler var. Bu zamlar kanuna aykırıdır. Borçlar Kanununa aykırıdır. Bu konuda yapılan artış varsa vatandaşlarımız mahkemelere başvurabilirler. Mahkemelerimiz de kanun çerçevesinde karar almak zorundadır." ifadelerine yer verdi.

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal