Çevre Bakanlığı’ndan önemli açıklama: Kura çekimi yarın yapılacak

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Antalya Manavgat yangınından etkilenen vatandaşlar için yapılacak olan ve inşaatı devam eden 297 konutun kura çekiminin yarın gerçekleştirileceğini duyurdu. İşte ayrıntılar...

02.12.2022-16:33 - (Son Güncelleme: 02.12.2022-17:40) Çevre Bakanlığı’ndan önemli açıklama: Kura çekimi yarın yapılacak

Geçtiğimiz yıl Antalya’nın Manavgat, Akseki, Alanya ve Gündoğdu ilçelerinde yaşanan orman yangınından etkilenen vatandaşlar için inşaatı süren 297 konutun kura çekiminin yarın yapılacağı kaydedildi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Antalya Manavgat'ta yangından etkilenen vatandaşlarımız için @Toki_Kurumsal ile yapımı tamamlanan ve devam eden 297 konutun kura çekim töreni yarın gerçekleşecek.” ifadelerini kullandı.

Antalya Manavgat yangınının yaraları sarılıyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Antalya’nın 4 ilçesine bağlı 45 köy ve mahallesinde meydana gelen yangının ardından çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Çevre Bakanlığı Antalya Konut

Yangında zarar gören ağır hasarlı konut, iş yeri, depo, samanlık ve ahırlarda yapılan hasar tespit çalışmaları sonrasında, Bakanlıkça hak sahibi olarak konut talep eden vatandaşlara, ihaleleri tamamlanan ve TOKİ eliyle yapımı devam eden 900 konuttan 193’ü daha önce teslim edildi. Yarın kurası çekilecek 297 konuttan tamamlanan 150 konut hak sahiplerine teslim edilecek olup inşaatı devam eden 147 konutun da kısa sürede teslim edilmesi planlanıyor. Yarınki kura çekimi sonrası bugüne kadar hak sahiplerine toplamda 343 konut teslim edilmiş olacak.

Kura çekimi yarın 

Hak sahiplerine ait yanan konutların olduğu yerde yapım imkânı bulunmayan konutların belirlenen toplu alanlarda inşa edilmesiyle ilgili Bakanlık açıklamasında kura çekiminin yarın gerçekleştirileceği belirtilerek şu ifadelere yer verildi:

Çevre Bakanlığı Antalya Konut-1

“Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve TOKİ eliyle AFAD koordinasyonunda yapımı tamamlanan ve devam eden toplam 297 konutun kura çekimi yarın gerçekleştirilecek. Tören 3 Aralık 2022’de Manavgat Gençlik Merkezi Mehmet Akif Ersoy Spor Salonu’nda saat 11.00’de gerçekleşecektir. ” 

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal