Dünyada deprem etkisi yaratacak iddia: Savaş uçakları art arda havalandı

İsrail Hava Kuvvetleri’nin paylaştığı görüntülerde savaş uçaklarının art arda havalanması dünya gündemine girdi. Rusya Ukrayna savaşı birinci yılını doldurmak üzereyken, İsrail ve ABD’den gelen hamleler dikkatleri çekti.

02.12.2022-16:21 - (Son Güncelleme: 02.12.2022-17:40) Dünyada deprem etkisi yaratacak iddia: Savaş uçakları art arda havalandı

Rus basın organı Russia Today (RT), İsrail Hava Kuvvetleri’ne ait olduğu ifade edilen bazı görüntüleri dünya basınına servis etti. Görüntüleri "Bölgesel tehditler karşısında çeşitli senaryolar" yorumuyla paylaşan RT, İsrail’in İran’a gözdağı verme amacı taşıdığını da öne sürdü. İsrail'den yapılan açıklamada kullanılan "Orta Doğu'daki ortak endişelere, özellikle İran'dan kaynaklananlara yanıt olarak iki ordumuzun artan stratejik işbirliğinin önemli bir bileşenidir" ifadeleri kullanılmıştı.

İsrail tatbikat sayısını artırdı

Sabah’ta yer alan habere göre; Haberde, İsrail'in son aylarda Tahran'ı hedef alan bir dizi tatbikat gerçekleştirdiği belirtildi. Bu yılın başlarında İsrail tarafından Akdeniz üzerinde İran'ın nükleeer tesisine yönelik saldırıların simüle edildiği bir tatbikatın yapıldığı, haziran ayında da başka bir tatbikat yapıldığı iddia edildi.

İsrail Savaş Tatbikatı

Son tatbikat kapsamında 4 İsrail, 4 ABD F-35'inin beraber uçtuğu bu uçaklara bir ABD KC-135 tanker uçağının eşik ettiği ifade edildi. Askeri uzmanlar bunu İsrail'in İran'a yönelik olası bir hava saldırısını simüle ettiği şeklinde yorumlarken bu tatbikatta ABD'nin de yer alması Tahran'a gözdağı olarak nitelendirildi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal