Cevizli Baklava Nasıl Yapılır? Cevizli Baklava Tarifi

Bayramların vazgeçilmezleri ve Türk geleneksel mutfağının duayen tatlısı cevizli baklavanın tarifini bir kez daha sizinle paylaşıyoruz.

10.08.2019-14:10 - (Son Güncelleme: 10.08.2019-14:07) Cevizli Baklava Nasıl Yapılır? Cevizli Baklava Tarifi

Kıtır kıtı ve bol cevizli bir baklavanın yerini bayramda hiçbir şey tutmaz. Bu nedenle annelerimiz bayramda bu tatlıyı yapmayı ihmal etmezler.

MALZEMELER

800 g un
8 yumurta sarısı
1 su bardağı süt
1 su bardağı yoğurt
250 g tereyağı (Eritilmiş)
1 çay kaşığı karbonat

AÇMAK İÇİN

500 g nişasta

ŞERBETİ İÇİN

7 su bardağı toz şeker
4.5 su bardağı su
1/2 limon suyu

İÇ HARCI İÇİN

400 g ceviz içi (İnce dövülmüş)

ÜZERİ İÇİN

400 g tereyağı

HAZIRLANIŞI

Şerbeti için su ve toz şekeri tencereye koyup kaynamaya başlamanın ardından 5 dakika kaynatıp limon suyunu ilave edin ve karıştırıp ocaktan kaldırın.

Büyük bir karıştırma kasesine yumurta sarılarını koyun. Süt ve yoğurdu katıp çırpın. Unu, karbonatı ve tereyağını ekleyerek yumuşak ve pürüzsüz bir hamur elde edene dek yoğurun.

Hamuru 5 büyük bezeye ayırın. Bu bezeleri de kendi aralarında 20 eşit bezeye ayırın. Toplamda 100 küçük beze olacak. Bütün bezelerin üstünü temiz bir bezle kapatın. İlk 20 bezeyi tek tek üstüne nişasta dökerek pasta tabağı büyüklüğünde açıp üst üste sıralayın. Oklava ile mümkün olduğunca ince açarak 35-40 cm boyutunda yağlanmış fırın tepsisine koyun. Kenarlarından sarkan fazla parçaları çıkarın ve tepsinin içine koyun. Üstünü ceviz içi ile süsleyin.

Öteki 20 kat bezeyi de aynı biçimde açıp tepsiye koyun. 20’şerlik parçalar şeklinde bütün bezeler ve cevizler kalmayana dek aynı yöntemi uygulayın. Keskin bir bıçakla istediiğiniz ebatta baklava biçiminde dilimler kesin.
Tereyağını eritin ve üstünde meydana gelen köpükleri kaşık desteğiyle alıp baklavanın üstünde gezdirerek akıtın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstü kızarana dek pişirin. Ardından ısıyı 150 dereceye düşürün ve 20-25 dakika ilave olarak pişirin. Tepsiyi fırından çıkarıp üstüne soğuk şerbeti dökün. Üstüne bir tepsi örtün ve şerbeti çekene dek dinlendirin servis edin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal