Ceviz kürü nedir, nasıl yapılır? 2022 ceviz kürü faydaları ve pratik tarifi

Sağlıklı ve zinde bir vücuda sahip olmak isteyenler vatandaşların gündemindeki besinlerden birisi olan ceviz kürünün nasıl yapıldığı oldukça merak ediyor. Uzmanlar da sağlık için ceviz kürünü şiddetle tavsiye ediyor. Peki Ceviz kürü nedir, nasıl yapılır? İşte 2022 ceviz kürü faydaları ve pratik tarifi...

19.06.2022-10:49 - (Son Güncelleme: 19.06.2022-10:49) Ceviz kürü nedir, nasıl yapılır? 2022 ceviz kürü faydaları ve pratik tarifi

Doğru şekilde tüketildiğinde ağır hastalıkların bile iyileştirilmesini sağlayan besinler bulunmaktadır. Bu besinlerden birisi olan ceviz kürü insan vücuduna pek çok alanda oldukça önemli faydalar sağlamaktadır. Uzmanların tiroid sorunu başta olmak üzere pek çok rahatsızlık için şiddetle tavsiye ettiği ceviz kürünün nasıl yapıldığı merak edilen konular arasında bulunmaktadır. Sağlıklı ve zinde bir vücuda sahip olmak isteyenler vatandaşların gündemindeki besinlerden birisi olan ceviz kürünün nasıl yapıldığı oldukça merak ediyor. Peki Ceviz kürü nedir, nasıl yapılır?

Ceviz kürü nedir?

İki farklı malzeme ile yapılan ceviz kürü yapımı oldukça kolaydır. Ceviz kürü hem lezzetli hem de şifalıdır, vücuda birçok fayda sağlar. Öte yandan tohum iyileşmesi vücudun kendini çabuk tüketmesini sağlar. Kuruyemişlerin kurutma işlemi yapılırken belirli zaman aralıklarında tüketilmesi çok önemlidir. Ceviz iyileşir, cilt sağlığını korur, hızlı kilo vermeyi sağlar. Şifalı ceviz sindirim sistemini düzenlemesinin yanı sıra beyin sağlığını da önemli ölçüde korur.

Ceviz kürü nasıl yapılır

Ceviz kürü nasıl yapılır?

Malzemeler

- 1 büyük ceviz (sert dış kabuğu soyulan)

- Bir bardak içme suyu

Tarif

Ceviz küründe bulunan vitamin ve minerallerin suda hızla çözünmesi için ceviz kürü geceden hazırlanmalıdır. Ceviz kabukları soyulduktan sonra çekirdeklerini bir bardak ılık suya atmalısınız. Cevizler bir gece bu suda bekletilmelidir. Bu ceviz kürü de sabahları aç karnına tüketilmelidir. Protein açısından zengin, şifalı ceviz vücuttaki yağ yakımını hızlandırır. Şifalı cevizlerde bulunan omega 3 yağı da sinir sistemini korur. Ceviz ayrıca vücudu içeriden arındırarak detoks etkisine sahiptir. İyileştirici etkiye sahip olan cevizler ayrıca sporcuların kasları güçlendirmesine yardımcı olur.

Ceviz kürü faydaları nelerdir?

Şifalı cevizlerin faydaları saymakla bitmez. Sonuç olarak şifalı ceviz cilt sağlığını korur. Ceviz iyileşir, yaşlanma sürecini yavaşlatır ve aynı zamanda kırışıklıkları yok eder. Ceviz iyileştirir, kansere karşı koruyucu etkisi vardır, iyileştirici etkisi vardır. Şifalı ceviz karaciğeri güçlendirir ve hormonları dengeler. Aterosklerozu olan kişiler bu ilacı uygulayabilir ve damarlarda biriken fazla mukusu giderebilir. Sporcuların kas yapması için yararlı olan ceviz düzenli olarak tüketilmelidir.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal