ÇEŞTOB Başkanı Yakup Demir yaz sezonu ile alakalı durum değerlendirmelerinde bulundu! Otel rezervasyonlarında büyük artış!

Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Yakup Demir yaz sezonu ile alakalı durum değerlendirmelerinde bulundu. Bayram tatilinin 9 gün olarak belirlenmesinin üzerine otellerdeki rezervasyonlarda büyük artış olduğunu ifade etti.

01.07.2022-11:01 - (Son Güncelleme: 01.07.2022-11:01) ÇEŞTOB Başkanı Yakup Demir yaz sezonu ile alakalı durum değerlendirmelerinde bulundu! Otel rezervasyonlarında büyük artış!

Kurban Bayramı'nın yaklaşması ile beraber bayram tatilinin resmi olarak 9 gün belirlenmesi üzerine vatandaşlar tarafından otellere ilgi yükseldi. Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Yakup Demir yaz sezonundaki son durumla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Demir, rezervasyonlarda büyük artış yaşandığını dile getirdi.

Yüzde 100 doluluk oranına ulaşıldı

ÇEŞTOB Başkanı Yakup Demir, bu yaz sezonunda okulların açılacağı tarihe kadar otellerde yoğunluk beklediklerini ifade ederek, "Önümüzdeki hafta bayram haftasına girmiş olacağız. Okulların tatil olması ile birlikte yoğunluklarımız artmaya başladı. Hafta sonları neredeyse yüzde 100 doluluğa ulaştık. Hafta içleri ise yüzde 70-80 gibi bir doluluk oranımız var. Bayram rezervasyonlarında talepler oldukça yüksek. Bayram ile birlikte okullar açılıncaya kadar yoğun bir sezon bekliyoruz" açıklamalarında bulundu.

Yüzde 100 doluluğa ulaştık

Dış turizm payı yüzde 50-60'ın üzerinde

Başka ülkelerin gurbetçilerinin de fazlasıyla ilgi gösterdiğini ifade eden Demir, "Sadece bizim gurbetçilerimiz değil, İran, Irak, Azerbaycan, Tunus Fas gibi ülkelerden, Avrupa'da yaşayıp, çalışan gurbetçiler, Türkiye'ye ve Çeşme'ye gelmeye başladı. Bu sene ülkemizde farklı bir turizm çeşitliliği olmaya başladı. Bu konuda mutluyuz. Dış turizmden aldığımız pay, yüzde 50-60'ın üzerine çıkmış durumda" ifadelerini kullandı.

Dolar düştü, hareketlilik başladı

Doların biraz aşağı çekilmesinin ilgiyi daha da artırdığını ifade eden Demir,  "Dövizdeki hareketlilik nedeniyle, iç piyasada biraz daralma oldu; ama son günlerdeki dolar kurunun biraz aşağı inmesi, yeniden hareket sağladı. Bayramla birlikte, Eylül ayı ortalarına kadar, 2019 rakamlarına ulaşacağımızı, hatta bir tık üzerinde kapatacağımıza inanıyoruz" ifadelerine yer verdi.

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal