Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü 8 yarım gün mü? Bayram tatilli ne zaman, hangi gün başlıyor?

Kurban Bayramı tatilinin kaç gün olduğuyla alakalı yaşanan gelişmelerin ardından Arefe gününün resmi tatil olup olmayacağı merak konusu oldu. Vatandaşlar arama motorlarından, bayram tatili kaç gün? Arefe günü tatil olacak mı? Sorularına yanıt arıyor. Peki, bayram tatili kaç gün? İşte merak edilen konunun detayları…

28.06.2022-11:47 - (Son Güncelleme: 28.06.2022-11:47) Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü 8  yarım gün mü? Bayram tatilli ne zaman, hangi gün başlıyor?

Kurban Bayramı yaklaşırken bayram tatilinin kaç gün olacağı tartışılmaya başlandı. Bu yıl Temmuz ayına denk gelen Kurban Bayramı tatilinin kaç gün olacağıyla ilgili beklenen açıklama geldi. Vatandaşlar Arefe günün de resmi bayram sayılıp sayılmadığını araştırırken Cumhurbaşkanı konuya açıklık getirdi. 

27 Haziran Pazartesi günü yapılan Kabine Toplantısı’ndan sonra konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, asgari ücret konusuna ve bayram tatili tartışmalarına yönelik açıklama yaptı. Asgari ücret artışının yeniden görüşülmesi için talimat verdiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, işveren tarafıyla da görüşülerek herhangi bir istihdam sıkıntısına neden olunmayacağını belirtti. 

Kurban Bayramı tatilini de ele alan Erdoğan, 13 ve 14 Temmuz günlerinin de tatil olacağını ifade etti. Kurban Bayramı sonrası, 15 Temmuz’a kadar olan günlerin ve 15 Temmuz’dan sonraki Çarşamba ve Perşembe günlerinin de tatil olacağını söyleyen Erdoğan, Kurban Bayramının 9 gün olacağını duyurdu. 

Kurban Bayramı

Arefe günü tatil mi?

Kurban Bayramının arefesi yarım gün izin olarak sayılmaktadır. Buna göre bayram tatili 4,5 gün olarak idrak edilir. 

Kurban Bayramı Arefesi 8 Temmuz Cuma gününe,

Kurban Bayramının 1. günü 9 Temmuz Cumartesi gününe,

Kurban Bayramının 2. Günü 10 Temmuz Pazar gününe,

Kurban Bayramının 3. Günü 11 Temmuz Pazartesi gününe,

Kurban Bayramının 4. Günü 12 Temmuz Salı gününe denk gelir.

Hatice Üneş
haticeu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal