Çeşmi nigar çorbası tarifi : en güzel ve lezzetli çeşmi nigar çorbası nasıl yapılır? Çeşmi nigar çorbası malzemeleri ve pratik tarifi

Osmanlı mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden çeşmi nigar çorbasının tarifini öğrenmek isteyenler arama motorlarına yönelmiş durumda. Peki en güzel ve lezzetli çeşmi nigar çorbası nasıl yapılır? İşte Çeşmi nigar çorbası malzemeleri ve pratik tarifi...

02.05.2022-22:32 - (Son Güncelleme: 02.05.2022-22:32) Çeşmi nigar çorbası tarifi : en güzel ve lezzetli çeşmi nigar çorbası nasıl yapılır? Çeşmi nigar çorbası malzemeleri ve pratik tarifi

Osmanlı döneminde mutfaklarda en çok hazırlanan yemek tariflerinden birisi olan çeşmi nigar çorbası son zamanlarda pek çok kişinin sofralarında görmek istediği yemekler arasında yer alıyor. Ramazan Bayramı’nda sofralarını en güzel yemeklerle donatmak isteyen insanlar arama motorları üzerinden Çeşmi nigar çorbası malzemeleri ve pratik tarifini öğrenmeye çalışıyor.

En güzel ve lezzetli çeşmi nigar çorbası nasıl yapılır?

Osmanlı mutfağının vazgeçilmez yemeklerinden çeşmi nigar çorbasının malzemeleri ve tarifi şu şekilde:

Çeşmi nigar çorbası

Malzemeleri

1 bardak kırmızı mercimek

1 adet kuru soğan

1 çorba kaşığı un

Yarım çay bardağı zeytinyağı

1, 5 litre sıcak su

Tuz (yaklaşık 1 tatlı kaşığı)

Terbiyesi için:

1 yumurta sarısı

Yarım su bardağı süt

1 limon suyu

Sos için:

1 çorba kaşığı tereyağı

1 tatlı kaşığı Kuru nane

1 çay kaşığı Toz kırmızı biber

1 çay kaşığı Pul biber

Bardak ölçüsü 200 ml

Tarifi

Kuru soğan yemeklik olacak şekilde doğranır ve zeytinyağı bulunan bir tavada orta ateşte kavrulur. Soğanlar pembe bir renk alana kadar un eklenerek karıştırılmaya devam edilir. Soğanın kokusunun çıkmasıyla birlikte mercimek eklenir ve mercimekler yumuşayana kadar 30 dakika boyunca pişirilir. Sonrasında ise pişirme işlemine kısık ateşte devam edilir ve çorbanın pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar pişirilmesi sağlanır. Çorba pişerken sosu için yumurta sarısı, süt ve limon suyu birlikte bir kapta çırpılır. Hazırlanan sos çorba tenceresine boşaltılır ve kaynayıncaya kadar sürekli karıştırılır. Kaynayan çorba 2-3 dakika daha pişirildikten sonra üzerine tereyağı, kuru nane ve toz kırmızı biber eklenir. Ardından da sıcak bir şekilde servis edilir. Afiyet olsun.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal