Çeşme açıklarında tekne battı: 5 kişi hayatını kaybetti

İzmir’in Çeşme ilçesinde bir göçmen teknesi battı. Batan teknede 5 kaçak göçmen hayatını kaybederken, 14 göçmen ise kurtarıldı. İşte detaylar...

16.09.2022-15:40 - (Son Güncelleme: 16.09.2022-15:40) Çeşme açıklarında tekne battı: 5 kişi hayatını kaybetti

Sahil Güvenlik Komutanlığı’ndan yapılan son dakika açıklamasına göre İzmir’in Çeşme ilçesinin açıklarındaki bir tekne sabah saatlerinde nedeni bilinmeyen bir sebepten dolayı battı. Batan teknede kaçak göçmenlerin olduğu tespit edilirken, bu göçmenlerden 5’inin boğularak can verdiği duyuruldu.  Uçburun Sahili civarında batan teknedeki 14 göçmen ise kurtarıldı. 

Çeşme açıklarında tekne battı

Sahil Güvenlik ekipleri olay yerine vardıktan sonra başlattıkları kurtarma çalışmaları sonucunda 11’i denizde, 3’ü sahilde olmak üzere 14 düzensiz göçmeni kurtardı. Ekipler 5 düzensiz göçmenin ise cansız bedenlerine ulaştı.

Çeşme tekne battı

Kurtarılan göçmenlerden alınan bilgiler sonrasında 1 kayıp göçmen olduğu tespit edilirken, o göçmenin bulunması için denizde ve karada arama çalışmalar başlatıldı. 

Arama çalışmalarına Dalış Emniyet Timi, Sahil Güvenlik helikopteri ve 4 Sahil Güvenlik botu ile devam edildiği ifade edildi.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal