Cep Telefonu Tamir Uzmanı Uyardı: Gece Şarja Takmayın!

Cep telefonu tamiri uzmanı Ali Osman Özkan, vatandaşlara batarya ömrü konusunda uyarılarda bulundu. Özkan: “Gece yatmadan önce şarja bırakılan telefonlar, bataryanın ömrünü kısaltıyor.” dedi. 

24.02.2022-11:40 - (Son Güncelleme: 24.02.2022-14:52)

Eskişehir'de cep telefonu tamirciliği yapan Ali Osman Özkan, vatandaşları cep telefonu bataryalarının ömrü konusunda bilgilendirecek açıklamalarda bulundu.

Sosyal medya uygulamaları bataryaların ömrünü kısaltıyor. Sosyal medya uygulamalarındaki videolar, online oyunlar ve ekran ışığı parlaklığının bile bataryanın süresini etkilediğini söyleyen cep telefonu tamiri uzmanı Ali Osman Özkan, bu sebeplerden dolayı sık sık şarja takılan cihazların erkenden yıprandığını belirtti.

ORJİNAL BATARYA DİYE BİR ŞEY KALMADI

Soğuk havaların işletim sistemini yavaşlattığını belirten Ali Osman Özkan: “Telefon ısısı, hava sıcaklığının altında kaldığında zorlanabiliyor fakat bir süre sonra aynı şekilde kendiliğinden yapılanıyor. Bunlar, elinin altında teknoloji olan herkesin bilmesi gereken bilgiler. Durumdan istifade eden birçok tamirci de müşteriden işçilik parasını alıyor ve şu anda orijinal batarya diye bir şey kalmadı ortalıkta sadece muadilleri var.” dedi. 


YAPTIĞIMIZ EN BÜYÜK HATA, GECE YATARKEN TELEFONU ELEKTRİK PRİZLERİNE BIRAKMAKTIR

Bataryanın tam bitmeden ya da azaldı sinyalini görmeden şarja takılmasının telefonu yıprattığını belirten esnaf Özkan: “Yaptığımız en büyük hata, gece yatarken telefonu elektrik prizlerinde bırakmak” dedi. Bataryanın ömrünü kısalttığını vurgulayarak: “Mümkün olduğunca 2,5-3 saat arasında cihazı şarjda tutup, dolduğundan emin olmadan çıkarmamalıyız.” sözlerinde bulundu.

İNTERNETTEN ALTIKLARI BATARYALARI KENDİLERİ TAKMASINLAR 

Müşterilere 1 amper olan şarj kablolarını tavsiye etmediklerini, bunun yerine 2 amper ile çalışanları önerdiklerini dile getiren Özkan, bu tip kabloların orijinale yakın olması hem bataryanın hızlı bir şekilde dolduğunu hem de telefon sağlığı açısından daha güvenli olduğunu ifade etti vurguladı. 

Bataryaların A, B ve C kalite olmak üzere 3’e ayrıldığını ve kesinlikle garanti belgesi olmadan satın alınmama gerektiğinin altını çizen Ali Osman Özkan: “6 ay ve 1 yıl arası garantisi olan bataryalar var fakat insanlar, 1 yıl olanlara rağbet etsinler. İlave olarak, internetten sipariş ettikleri bataryaları kendilerini takmaya kalkmasınlar çünkü ellerindeki tornavidayı milimle kaydırsalar bile patlamalarına ya da takmadan bozulmalarına sebep olabilirler. Bu tip hataların ana nedeni ise bataryaya materyal bir cismin değmesi ihtimalidir.” uyarılarında bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal