Cep telefonu kredi kartı olarak kullanılabilir mi? Cep telefonunu kredi kartı olarak kullanma ve temassız ödeme işlemleri

Özellikle koronavirüs salgınının getirdiği pandemi döneminde kullanımı yaygınlaşan temassız ödeme özelliğini bazı bankalar daha da geliştirmeye devam ediyor. Peki kredi kartı olmadan temassız ödeme yapılabilir mi? Cep telefonu kredi kartının yerine kullanılabilir mi? İnsanların araştırdığı tüm sorular haberimizde yer alıyor.

26.03.2022-19:50 - (Son Güncelleme: 26.03.2022-19:50) Cep telefonu kredi kartı olarak kullanılabilir mi? Cep telefonunu kredi kartı olarak kullanma ve temassız ödeme işlemleri

Kredi kartların temassız özelliklerinin yanında bazı bankalar artık kredi kartı olmadan da ödeme yapılabilmesi için temassız özelliklerini oldukça geliştirdi. Peki hangi bankalar cep telefonundan temassız ödeme özelliğini aktifleştirdi? Cep telefonundan temassız ödeme işlemi nasıl gerçekleştirilir? Konuyla ilgili tüm detaylar haberimizde.

Cep Telefonu ile Ödeme İşlemi

Cep telefonundan temassız ödeme işlemi

Ülkemizde yaklaşık 160 milyon kredi kartı kullanıldığı biliniyor. İnsanlar temassız ödemeyi daha çok tercih etse de bunu tercihe göre kapatabiliyorlar. Cep telefonunu kredi kartı olarak kullanma özelliği ise henüz Yapı Kredi, TEB, İş Bankası, Akbank gibi bankalarda önem görüyor olsa da diğer bankalarda yakında bu özelliği geliştirmeye mecbur kalacak gibi görünüyor. Şimdilik TEB, CEPTETEB uygulaması üzerinden temassız ödeme özelliğini müşterilerine sunuyor.

Diğer bankaların henüz bu özelliği aktif edememe nedeni ise bazı cep telefonlarında NFC özelliğinin aktif olmaması. Bilinene göre yalnızca temassız ödeme işlemi değil birçok işlem yapılabilecek. Bunlar market kartları, otobüs kartları ve birçok geçişler olarak biliniyor. İnsanların kredi kartını yanına almaması durumunda bile mağdur olmaması adına cep telefonundan ödemeyi gerçekleştirebilme hizmeti sunuluyor. 

NFC nedir

En kısa haliyle NFC iki teknolojik cihazın birbiriyle etkileşim kurmasını sağlayan bir iletişim teknolojisi olarak biliniyor. Gelişen NFC teknolojisi ile birçok işlemi kredi kartı taşımadan yapabileceksiniz. NFC sistemi aynı zamanda karayollarında, köprülerde, geçitlerin turnikelerinden geçerken, toplu taşıma araçlarındaki ödemelerde de kullanılabiliyor. Günümüzde henüz tam anlamıyla yaygınlaşmış olmasa da bazı bankalar bu teknolojiye geçiş yaptı. NFC sisteminin kullanılabilmesi için ödeme yapmak istediğiniz işletmede temassız ödeme pos cihazı olması gerekecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal