Cennet hurması nasıl kurutulur? Evde cennet hurması kurutma yöntemleri

Cennet hurması olarak bilinen ve çoğumuzun yabancı olduğu bu meyve aslında Trabzon hurması olarak da bilinmektedir. Evde cennet hurması kurutmak isteyen kişiler bu işlemi nasıl yapacaklarını merak ediyor. Peki cennet hurması nasıl kurutulur? İşte detaylar...

29.06.2022-14:20 - (Son Güncelleme: 29.06.2022-14:20) Cennet hurması nasıl kurutulur? Evde cennet hurması kurutma yöntemleri

Trabzon hurması olarak da bilinen cennet hurması aynı zamanda cennet elması olarak da geçmektedir. Bu meyveyi evde kurutmak isteyenler kurutma işleminin kolay yolunu arıyorlar. Biz de haberimizde sizlere cennet hurmasını nasıl kurutabileceğinizi anlattık.

Cennet hurması

Cennet hurmasının içerisinde karbonhidrat, potasyum, sodyum, kalsiyum, magnezyum, demir mineralleriyle, A vitamini, B12 vitamini, B6 vitamini, C vitamini, D vitamini gibi birçok vitamin ve mineral bulunmaktadır. Dolayısıyla oldukça sağlıklı bir meyvedir.

Cennet hurması kurutma adımları

- Cennet hurması olarak da bilinen Trabzon hurmasını kurutmak için ilk olarak elinizde cennet hurmasının yanı sıra yorgan iğnesi, yorgan ipliği ve bıçak bulunması gerekmektedir.

- Malzemeleri kullanmaya geçmeden önce hurmaları güzelce yıkayıp kabuklarını bıçak yardımı ile soyuyoruz.

- Daha sonra hurmaları ortadan ikiye kesip yarım parçaları üçe bölüyoruz. Yani bir hurmadan toplamda altı parça çıkarıyoruz.

- Ardından öncelikle iğneyi ipliğe geçirerek iki kat yapıyoruz. İpin ne kadar uzun kalmasını istiyorsanız o kadar ip kullanabilirsiniz. Ardından hurmaları tek tek ipe geçiriyoruz. Lakin hurmaların birbirine değmemesine dikkat etmemiz gerekiyor.

- Son olarak ise hurmaları rüzgar olan ıslanmayacak bir yere asıp kurutmaya bırakıyoruz. 

cennet hurması

Zeynep Orhan
zeyneporhan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal