Cemre Ne Demek?

Ebeveyn adayları isim bulma süreçlerinde birçok isim araştırmaktadır. Uzun bir dönem olan isim bulma sürecinde anne-babalar araştırdıkları isimlerin farklı ve güncel olmasını istiyor. Peki Cemre ismi nedir? Cemre isimi ne anlama gelmektedir?

25.01.2021-12:07 - (Son Güncelleme: 13.09.2021-17:27) Cemre Ne Demek?

Cemre, kıştan sonra gelen baharın müjdeleyicisi olan hava olayına verilen isimdir. İlkbaharın başından itibaren yedi günlük aralıklarla, önce havada, sonra suda ve son olarak toprakta oluşan sıcaklık artışıdır. 'Cemre düşmesi' olarak da halk arasında baharın gelişi için kullanılır. Hava olayı olarak olarak bilinse de kız ismi olarak da kullanılır. Peki Cemre ne demek? Cemre isimi ne anlama gelmektedir?

CEMRE İSMİNİN ANLAMI NEDİR?

Arapça kökenli bir sözcük olan Cemre, kor şeklindeki ateş anlamına gelir ve genellikle bu anlamda kullanılır. Ayırca Arafat'tan gelen hacıların attıklarıyla biriken taş yığınına da Cemre adı verilmektedir. Cemre isminin birçok farklı anlamı bulunmaktadır. Cemre isimi Kuran-ı Kerim'de geçen ve günümüzde de sıklıkla kullanılan kız isimlerinin başında gelmektedir.

CEMRE İSMİNİN ANALİZİ

Açık sözlü olan ve iyimser davranışlara sahip olmaları en öne çıkan özellikleridir. Cemre aynı zamanda duygusal anlamına da gelir. Kuvvetli hisse sahip, hisleri ile hareket eden kişi olarak da bilinir. Neşeli ve keyifli bir hata süren ve yaşamayı severler. Yaşamaya bağlı olurlar. Ayrıca işkolik ve enerji dolu olurlar. Özgürlüğe düşkün olmaları da öne çıkan diğer bir özelliğidir. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal