14 Şubat 2021 Hangi Güne Denk Geliyor?

Sevgililer gününe az bir zaman kala çiftler, 14 Şubat'ın hangi güne denk geldiğini araştırmaya başladı. 14 Şubat 2021 hangi güne geliyor? Sevgililer günü ne zaman?

25.01.2021-11:01 - (Son Güncelleme: 25.01.2021-11:01) 14 Şubat 2021 Hangi Güne Denk Geliyor?

2021 yılının sevgililer gününe az bir zaman kala 14 Şubat'ın hangi güne geleceği araştırmaları başladı. Dünya üzerinde her yıl milyonlarca çift tarafından kutlanan sevgililer gününün Şubat ayında hangi güne denk geldiği merak edilmektedir. Peki, 2021 yılı 14 Şubat hangi güne denk gelmektedir?

14 ŞUBAT SEVGİLİLER GÜNÜ NE ZAMAN, HANGİ GÜNE DENK GELİYOR?

Bu yıl 14 Şubat sevgililer günü Pazar’a denk geliyor. Bu anlamlı ve özel günde sevgililer birbirlerini mutlu etmek adına çeşitli hediyeler alarak jest yaparlar. 

SEVGİLİLER GÜNÜ NEDİR? 

Her yıl olduğu gibi Şubat ayının 14’ünde kutlanan sevgililer günü büyük bir telaş içerisinde geçmektedir.  Mağazalar, sokaklar ve restoranlar kalplerle donanırken her yer kıpkırmızı olur. 

SEVGİLİLER GÜNÜ NASIL ORTAYA ÇIKTI?

Her sene dünya üzerinde olduğu kadar ülkemizde de kutlanan 14 Şubat sevgililer günü birbirini büyük bir aşkla seven çiftler arasında romantizmin dorukta yaşandığı gün olarak bilinir.

Rivayete göre İmparator 2. Claudius Roma’yı kendi katı kuralları dahilince oldukça zalim bir şekilde yönetmekteydi. Onun için en büyük sorunlardan birisi de ordusu içerisinde savaşacak asker kıtlığı yaşamasıydı.

Bunun nedeni ise Romalı erkeklerin aşklarını ve ailelerini asla bırakmak istememesiydi. İşte bu nedenle Claudias, Roma’daki tüm nişan ve evlilikleri süresiz olarak kaldırdı. Aziz Valentina ise Cladudius’un hükümdarlığı zamanında Roma’da yaşamakta olan bir papazdı. Aziz Valentina kendisi gibi papaz olan Aziz Marius ile birlikte Claudias’un bu yasağına rağmen gizlice birbirini seven çiftleri evlendirmeye devam etmekteydi.

İmparatorun kulağına kısa bir süre sonra bu haber gider. Aziz Valentine, insanları evlendirmeye devam ettiğinden dolayı tutuklandıktan sonra sopa ile dövülerek öldürüldü. Valentina, M.S. 270 yılının 14 Şubat tarihinde Hıristiyan şehitliğine gömüldü. O gün itibariyle de sevgililer gününün kutlandığı öngörülüyor. 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal