Cemal Kaşıkçı kimdir, nerede ve nasıl öldü?

Suudi Arabistan yetkilileri tarafından İstanbul'daki Suudi Arabistan Konsolosluğu'nda öldürülen Cemal Kaşıkçı uzun bir süre gündemde yer aldı. 2018'de yaşanan olayda suikaste uğrayarak öldürülen Cemal Kaşıkçı’nın kim olduğu araştırılıyor. Peki, Cemal Kaşıkçı kimdir? İşte merak edilen sorunun yanıtı…

22.06.2022-15:23 - (Son Güncelleme: 22.06.2022-15:23) Cemal Kaşıkçı kimdir, nerede ve nasıl öldü?

2017 yılının Eylül ayında Suudi Arabistan'ı terk eden Cemal Kaşıkçı Amerika'da yaşamaya başladı.Amerika'da yer alan The Washington Post gazetesinde köşe yazarı olarak çalışan Kaşıkçı hakkında araştırmalar devam ediyor. Peki, Cemal Kaşıkçı kimdir? İşte merak edilen sorunun yanıtı…

Cemal Kaşıkçı biyografisi

1958 yılının Ekim ayında Suudi Arabistan'ın Medine kentinde dünyaya gelen Cemal Kaşıkçı 13 Ekim doğumludur. İlkokul ve ortaokul eğitimini Suudi Arabistan'da tamamlayan Cemal Kaşıkçı, ardından üniversite eğitimi için Indiana State Üniversitesi'ne gitti.

1991 ve 1999 yılları arasında Al Madina Gazetesinde yazı işleri müdürü ve genel yayın yönetmeni vekili olarak görev yaptı. Bununla birlikte OKAZ, Al Sharq Al Awsat, Al Majalla ve Al Muslimoon gibi günlük ve haftalık gazetelerde muhabir olarak çalıştı.

İngilizce olarak yayın yapan Arap News’te 4 yıl boyunca yönetici olarak çalıştı. Daha sonra Al Watan'ın yazı işleri müdürü olarak kısa bir dönem görev aldı. Arabistan'daki yönetimi eleştirmesi nedeniyle gazetedeki görevine son verildi.

Cemal Kaşıkçı Kimdir

Bu olayın ardından Suudi Arabistan'dan ayrılan Cemal Kaşıkçı, İngiltere ve Amerika'da Suudi Arabistan Büyükelçiliği yapan Prens Türki al Faysal'ın sosyal medya danışmanı oldu. 2008 yılında tekrardan Al Watan'ın yazı işleri müdürü olan Kaşıkçı, 2010 yılında yayınladığı eleştirel yazılar nedeniyle görevi sonlandırıldı.

2015 yılında ise Bahreyn'de yer alan Suudi Prens El-Velid bin Talal tarafından finanse edilen Al-Arab kanalında görevini sürdürdü. Kaşıkçı'nın Bahreynli muhalif bir din adamıyla yaptığı söyleşi sonrasında kanalın kapatılmasına karar verildi.

2017 yılında ABD'ye yerleşen ve Washington Post gazetesinde köşe yazarı olarak görev yapan Cemal Kaşıkçı’dan bir süre haber alınamadı. Türkiye vatandaşı olan Hatice Cengiz ile Evlenme kararı alan ve işlemleri yaptırmak için 2 Ekim 2018 tarihinde İstanbul bulunan Suudi Arabistan Başkonsolosluğu’na giden Cemal Kaşıkçı, düzenlenen suikastle öldürüldü. 

Hilal Nas
hilalnas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal