Cem Özdemir Kimdir, Aslen Nereli?

Cem Özdemir yeni Alman hükümetinin Tarım Bakanı oldu. Cem Özdemir uzun zamandır Alman siyasetinde yer alıyordu.

27.11.2021-09:51 - (Son Güncelleme: 27.11.2021-10:08) Cem Özdemir Kimdir, Aslen Nereli?

Almanya’da yeni hükümet kuruldu ve Angela Merkel’in neredeyse çeyrek asırlık hükümdarlık dönemi sona erdi. Sosyal demokrat, liberal ve yeşiller partisinin koalisyonuyla birlikte yeni hükümet kuruldu. Yeni hükümetin başına Sosyal demokratların lideri Olaf Scholz, başbakan oldu. Hükümette Tarım Bakanı dikkat çekti. 55 yaşındaki Cem Özdemir, yeni Alman hükümetinin Tarım Bakanı oldu. Peki, Cem Özdemir kimdir? Cem Özdemir nereli? 

CEM ÖZDEMİR KİMDİR?

Türkiye’den göç eden bir ailenin çocuğu olarak Almanya’nın Bad Urach şehrinde doğan Cem Özdemir, Almanya’daki göçmenlerin 2. kuşağı olarak sayılabilir. Üniversitede sosyal pedagoji eğitimi alan Özdemir, üniversite sonrası eğitimci ve gazeteci olarak çalıştı. Henüz üniversitedeyken Yeşiller Partisi’ne katıldı. 1989 – 1994 yılları arasında doğduğu şehrin bulunduğu eyalet Baden Württemberg Yeşiller Partisi yönetiminde görev yaptı. 1992 yılında Göçmen Yeşili – Yeni Vatandaşlar İttifakı kurucuları arasında bulundu. 


CEM ÖZDEMİR SİYASİ HAYATI

15 Kasım 2008 yılında Yeşiller Partisi eş başkanlığına seçilen Özdemir, 94 – 2002 yılları arasında Alman Federal Meclisi’nde partisini temsil etti. 98’ yılından beri partinin iç politika sözcüsü olmuştur. Zamanında ALS hastalığına dikkat çekmek için Ice Bucket Challenge videosu çeken Cem Özdemir, evinde Hint keneviri bulundurduğu gerekçesiyle zamanında kendine soruşturma açılmıştır. Kendisi en son seçimlerde Stuttgart bölgesinden yine milletvekili seçilmiştir.

CEM ÖZDEMİR ASLEN NERELİDİR?

Almanya’da doğan 2. Kuşak Türk olan Cem Özdemir’in babası Çerkez asıllıyken annesi Tokatlıdır. Cem Özdemir’in ailesi ilk Almanya’ya çalışmaya gelen Türklerdendir. 

ALMAN HÜKÜMETİ ŞEKİLLENİYOR

Sosyal Demokratlar – Liberaller ve Yeşiller’in koalisyonu sonrası yeni hükümet kuruldu ve koalisyon tarafından bakanlıklar dağıtıldı. Başbakan Sosyal Demokratlardan Olaf Scholz oldu. Tarım Bakanı Cem Özdemir’in yanı sıra Dışişleri, Ekonomi, Çevre Bakanlığı ile Aile Bakanlığı da Yeşiller Partisi’nden seçilecek. Maliye, Adalet, Ulaştırma ve Eğitim Bakanlıkları Hür Demokrat Parti’den seçildi. Başbakanlık daire başkanı Başbakan gibi Sosyal Demokratlardan seçildi. Yapılan koalisyon toplantısında Türkiye adına da kararlar alındı. Türkiye’nin ekonomik ve siyasi açıdan istikrarsız durduğunu ama yine de AB için çok önemli bir komşu ülke olduğunu, iş birliklerinin daha da iyi devam edeceğini söyledi. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal