Çeltik Üreticilerinin Yüzünü Güldüren Açıklama Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Geldi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, çeltik alım fiyatlarına ilişkin açıklama yaptı.

08.09.2021-14:02 - (Son Güncelleme: 08.09.2021-14:02) Çeltik Üreticilerinin Yüzünü Güldüren Açıklama Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Geldi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı açıklama, Türkiye'de gerçekleştirilen çeltik üretiminin yarısı kadarının yapıldığı Edirne vilayetinde yaşayan üreticileri sevindirdi.

FİYATLAR ÜRETİCİYİ SEVİNDİRDİ 

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada, 1 ton baldo cinsi için 5 bin 500 TL, Osmancık cinsi için 4 bin 500 lira, Luna cinsi için 4 bin lira alım fiyatı yapılacağını açıkladı. Açıklama sonrası, Edirne'deki üreticilerin yüzü güldü.

Türkiye'de çeltik üretiminin yarısına yakın kısmı Edirne'de yapılıyor. 500 bin dönüme sahip bir alanda ekim gerçekleştirilen Edirne'de belli olan fiyatlar dan sonra üreticinin de yüzü güldü. Çeltik üreticileri, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamış olduğu fiyatlardan memnuniyet  duyduklarını dile getirdi.

700-800 KİLOGRAM VERİM BEKLENTİSİ

Çeltik üreticileri, fiyatlar belirlenmemiş olsaydı belki de seneye ürünlerini ekemeyecek hale geleceklerini belirtti. Bir çeltik üreticisi, 'Bu yıl çeltiklerin çoğunda hastalık oluştu. Ama biz çeltiklerimizin bakımını iyi yaptık, hastalık olmadı. Bazı arkadaşlarımızın çeltiklerinde hastalık oluştuğu için üzgünüz. Tabi bu durumda açıklanan fiyatların talebimizi karşılayacak olması bizi mutlu etti. Bu yüzden Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve ekibine teşekkür ederiz. Şimdi hasat yaptıktan sonra açıklanan fiyattan alım yapılmasını bekleyeceğiz. Üründe 700-800 kilogram dekarına verim bekliyoruz. Bu yıl ürünümüzde verim güzel' şeklinde konuştu.

HASAT ZAMANI İÇİN GÜN SAYIYORLAR

Çeltik üreticileri, bu yıl içinde 800 kiloya kadar verim beklentisinde olduklarını dile getirdiler. Üreticiler, çeltik alım fiyatlarının açıklanmasının sonucunda sevindiklerini ifade ettiler. Devletin çiftçilerin yanında olmasından sevinç duyduklarını dile getirdiler. Fiyatların açıklanmasından sonra hasat zamanı için gün saydıklarını söylediler. Çeltik hasadı, Eylül ayının ortasında başlayacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal