Korkutan Açıklama: Aylarca Süren İnternet Kesintileri Yaşanabilir!

Kaliforniya Üniversitesi'nden ABD'li gökbilimci Sangeetha Abdu Jyothi, öngörülen gelecek şiddetli bir fırtınanın Dünya’da haftalarca veya aylarca sürebilecek internet kesintilerine sebep olabileceğini söyledi.

08.09.2021-13:54 - (Son Güncelleme: 08.09.2021-14:14) Korkutan Açıklama: Aylarca Süren İnternet Kesintileri Yaşanabilir!

Kaliforniya Üniversitesi'nden ABD'li gökbilimci Sangeetha Abdu Joythi, korkutan bir paylaşım yaptı. Abdu Joythi, yaklaştığı tahmin edilen şiddetli güneş fırtınasının Dünya genelinde uzun süreli internet kesintilerine yol açabileceğini belirtti.

Dünya son dönemlerde koronavirüs başta olmak üzere küresel ısınma ve iklimde değişikliği gibi birçok sorunla mücadele ediyor. Bu sorunların yanında ABD'li gökbilimci Sangeetha Abdu Jyothi, dünyada meydana gelecek bir güneş fırtası tehlikesi olacağından bahsetti. Gökbilimci meydana gelecek bu fırtınanın sonucu olarak internetsiz bir dünya ile karşı karşıya kalınacağını öngördü.

FIRTINA UZUNCA SÜRE İNTERNETİN KESİLMESİNE YOL AÇICAK

ABD'li gökbilimci Abdu Joythi, şiddetli güneş fırtınasının Dünya genelinde uzunca bir süre internet kesintisine yol açacağını ortaya koydu.

SIGCOMM 2021 veri iletişimi konferansında konuşma yapan Abdu Jyothi, 'Güneş'in Süper Fırtınaları: İnternet Kıyameti Senaryosu' adlı bir sunum gerçekleştirdi. 

Abdu Jyothi'nin yaptığı araştırma, elektrik kesintisine neden olan bir güneş fırtınası için ek bir noktaya işaret ediyor. Joythi, elektrik saatler veya günler içinde geri gelse bile, toplu internet kesintilerinin devam ettiği bir senaryona değindi.

KRİZLERE HAZIRLIKSIZ BİR DÜNYA

Gökbilimci, ''Beni bu konuda cidden düşündüren şey, pandemide dünyanın krizlere karşı ne kadar hazırlıksız olduğunu görmemizdi'' ifadelerini yer verdi.

ALT YAPIMIZ FIRTINAYA HAZIR DEĞİL

Aylarca süreceğini tahmin ettiği bu kesintileri 'internet kıyameti' olarak tarif eden Joythi, ''Mevcut altyapımız büyük ölçekli Güneş fırtınasına hazır değil'' dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal