Cebinizi yakmayan ancak metabolizmanızı cayır cayır yakan: Bağırsak dostu çaylar!

Kabızlık sancısı, oldukça güç bir sağlık sorunu ve çok sık görülen, kronikleşen kabızlık sindirim sisteminin yavaşlamasına sebep olur. Sonrasında da çok kilo almanıza neden olabilir. Daha sağlıklı bir bağırsak sistemine sahip olmak ve oluşan kabızlığını azaltacak birbirinden lezzetli ve etkili bitki çaylarını sizler için derledik. Detaylarına haberimizde ulaşabilirsiniz...

20.12.2023-10:18 - (Son Güncelleme: 02.01.2024-18:06) Cebinizi yakmayan ancak metabolizmanızı cayır cayır yakan: Bağırsak dostu çaylar!

Bu çayları içerken dikkat edilmesi gereken nokta; Ölçülü ve dozunda tüketebilmek. Ölçüye dikkat ettiğiniz takdirde anında kabızlık sorununuza iyi gelebilir. İşte diyetteyken kabızlığı hızlı geçiren çaylar…

kabızlara iyi gelen bitki çayları

Kişileri zor durumda bırakan en büyük rahatsızlıklardan biri sürekli kabız olma durumudur. Özellikle bazı kişilerde kronikleşen kabızlık aynı zamanda bağırsak problemlerine ve daha çok kilo almaya neden oluyor. Metabolizmayı çalıştıra; Kabızlığı geçirmek ve sindirim sistemini harekete geçirmek için diyetisyenlerin önerdiği birbirinden etkili bazı bitki çayları bulunuyor. Kendinizde fark ettiğiniz an içebileceğiniz bu bitki çayları bağırsak floranıza iyi gelerek zayıflamanıza da yardımcı olacak. 

bağırsaklara iyi gelen çaylar

Birbirinden lezzetli bitki çayları: ‘‘Kayısı çayı, Beyaz çayı, Yeşil çayı, Taze zencefil çayı, Biberiye çayı, Maydanoz çayı, Mate çayı, Kuşburnu çayı, Karahindiba çayı, Elma çayı, Sinameki çayı, Papatya çayı, Nane çayı, Isırgan otu çayı’’  sağlığınız için bu çayları tüketebilirsiniz.

kabızlara iyi gelen bitki çayları

Bitki çayları nasıl tüketilmeli?

Diyetisyenlerin sıklıkla uyardığı problemlerden biri olan kabızlığa iyi gelen bitki çaylarını her gün düzenli olarak tüketmek gerekiyor. Beslenme programınıza göre ayarlayabileceğiniz duruma göre sabah kahvaltıda 1 bardak ve ara öğün olarak akşam 4'te 1 bardak bitki çayı tüketebilirsiniz.

Bitki çayları arasında kabızlığı en hızlı gideren çaylar olarak; kayısı, sinameki ve yeşil çayı deneyerek başlayabilirsiniz.

kabızlara iyi gelen bitki çayları

Kabızlık neden oluşur?

Memorial hastanesinden alınan bilgiye göre kabızlık nedenleri şu şekilde ifade edilmektedir. Kabızlığın en sık nedenleri, yeterli su içilmemesi, lif açısından zengin meyve, sebze ve gıdaların az ya da hiç tüketilmemesi, çok az hareket etmek, dışkılama gereksinimi olduğu halde tuvaleti tutmak, bazı hastalıklar için kullanılan ilaçlar, stres ve depresyon, yeme bozukluğu ve egzersiz yapılmamasıdır. Ayrıca çok fazla süt tüketimi de kabızlığın nedenlerindendir. Doğal sebepler dışında rektumda ya da kolonda darlık, tıkanıklık, kolon çevresindeki sinirlere ait anormallikler, hormonal hastalıklar ve değişiklikler ve dışkılamada rolü olan kaslara ait işlev bozuklukları gibi sağlık sorunları da kabızlığa neden olabilir. Kalın bağırsağın dışkıdan çok fazla su emmesi ile oluşan kabızlığın nedenleri genel olarak şöyle özetlenebilir: ‘‘Lifli gıdaların az ya da hiç tüketilmemesi, Vücuda yeterince su alınmaması, Gün içinde çok az hareket edilmesi, İlaç kullanımı, Yeme bozukuğu, Stres ve depresyon ve hamilelik’’


Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal