ÇAYKUR yaş çay alım fiyatları ne kadar oldu? 2022 Kuru çaya ne kadar zam geldi?

ÇAYKUR’da gelen son dakika açıklaması sosyal medyayı salladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan yaş alımı zamları açıklamasının ardından ÇAYKUR tarafından yapılan hamle yok artık dedirtti. Peki, ÇAYKUR ne kadar zam yaptı? Çay fiyatları ne kadar oldu? İşte ÇAYKUR zam oranları…

16.05.2022-14:21 - (Son Güncelleme: 16.05.2022-14:21) ÇAYKUR yaş çay alım fiyatları ne kadar oldu? 2022 Kuru çaya ne kadar zam geldi?

Rize Artvin Havalimanı açılışında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan çay üreticilerini sevindirdi. Yapılan açıklamada 2022 yılı için yaş çay alım fiyatlarında %73'ün üzerinde bir artış olduğunu duyurdu. Bu açıklamaların ardında ÇAYKUR’da bir hamle yaptı ve çay fiyatlarına zam uyguladı. ÇAYKUR’un bu hamlesi sonrasında sosyal medyada tepkiler yağdı. Peki, ÇAYKUR ne kadar zam yaptı? Çay fiyatları ne kadar oldu? İşte ÇAYKUR zam oranları…

2022 yaş çay alım fiyatı ne kadar oldu?

Geride bıraktığımız yıl içerisinde 3,87 lira olan yaş çay alımları 2022 yılı ile birlikte 6 lira 70 kuruşa yükseldi. Bununla birlikte kilogram alım fiyatlarında da bir artış yaşandı. 13 kuruş olarak alımı yapılan yaş çaylarda yüzde 130'un üzerinde bir artış yapıldı. Bu artışla birlikte yaş çay kilogram alım fiyatı 30 kuruş oldu. Destekleme ile geçtiğimiz yıla göre yaş çay alım fiyatı yüzde 75 ve 7 lira oldu.

Yaş Çay Fiyatları Zamlandı

ÇAYKUR’dan zam hamlesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaş çay üreticilerini sevindirirken ÇAYKUR tüketiciyi isyan ettiren bir hamle yaptı. Yaş çay alımlarında yapılan zamlar sonrası kuru çay fiyatlarında da zam yapıldı. ÇAYKUR, düşük fiyatlı çay alımının önüne geçmek için çay fiyatlarına zam yaptığını açıkladı. Bununla birlikte kuru çaya yüzde 43 zam yapıldı.

Hilal Nas
hilalnas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal