Çay'ın bu faydasını herkes bilmiyor! Felç ve inmeye karşı kalkan oluşturuyor

Siyah çayı dünyada en çok tüketen ülkeler verilerinde zirvedeyiz. Sudan sonra en çok tüketilen içecek olan çay ile ilgili dikkat edilmesi gereken birçok konu var. Her ne kadar kolay görünse de demlemek her yiğidin harcı değildir, ustalık ister. Doğru yapılan siyah çayın birbirinden farklı özelliklerinden faydalanabilirsiniz.

03.08.2022-16:07 - (Son Güncelleme: 03.08.2022-16:47)

Çay, çoğu insanın geçilmemesi gereken kırmızı çizgisidir. Güne kahvenin yanı sıra çay içmeden başlayamayanlar da var. Üstelik çay içmek için günün bir saatini beklemenize gerek yok, canınız ne zaman çay içmek isterse demleyebilirsiniz. Ülkemiz için önemli bir konuma sahip olan çayın faydalarını öğrendikten sonra bir demlik daha içmek isteyeceksiniz. İşte doğru demlenip tüketilen çayın faydaları.

Siyah çayın faydaları

Polifoneller, siyah çay da dahil olmak üzere belli yiyecek ve içeceklerde bulunan bir tür antioksidandır. Sağlığımız için gerekli olan antioksidan, siyah çayın içinde yeteri kadar bulunmaktadır. Antioksidanlar kronik hastalık riskini ve alınan hücre hasarını azaltır. Siyah çayda bulunan flavonoidler aynı zamanda kalp sağlığını iyileştirir. Güçlü bir antioksidan olan flavonoidler sebze, meyve ve bitter çikolatalarda bulunur. Bu ürünleri düzenli olarak tüketmek, yüksek kolesterol, yüksek trigliserit seviyeleri, yüksek tansiyon ve obezite dahil olmak üzere kalp hastalığı için birçok risk etkilerini azaltmaya yardımcı olabilir.


 Günlük rutinlerinize siyah çay eklemek, antioksidanları diyetinize dahil etmenin ve gelecekteki komplikasyonları riskinizi potansiyel olarak azaltmanın kolay yollarından biridir. Yapılan bazı araştırmalar, siyah çayın kötü kolesterolü (LDL) düşürmeye yardımcı olabileceğini ortaya çıkardı. Siyah çayda bulunan polifenoller, iyi bakterilerin büyümesine teşvik eder ve kötü bakterilerin büyümesini engelleyip sağlıklı bir bağırsağın korunmasına yardımcı olabilir.

İnme riskini düşürüyor

Yapılan çalışmanın sonucuna göre, en az iki fincan çay içenlerin, çay içmeyenlere kıyasla iskemik inme rikinin yüzde 16 daha düşük olduğunu belirtti. Araştırmalar; siyah çay içmenin, yemek sonrası glikoz olarak da bilinen bir yemek veya atıştırmalıktan sonra kan şekerinizi düşürmeye yardımcı olduğunu düşündürmektedir.

Berkay Çakmak
berkay61cakmak@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal