Nehirde yüzerken dünyanın en büyük altın parçası eline çarptı!

Dört yıl önce İskoçya'da nehirde yüzerken ismi açıklanmayan adamın eline bir cisim çarptı. Eline çarpan cisim adamın canını yaktı ama o acı sayesinde inanılmaz bir keşfe imza attı. İlk başa taş zannettiği cisim Birleşik Krallık tarihinin en büyük altın parçası çıktı.

03.08.2022-15:12 - (Son Güncelleme: 03.08.2022-16:47) Nehirde yüzerken dünyanın en büyük altın parçası eline çarptı!

4 yıl önce gerçekleşen olayda Wanlockhead yakınlarındaki bir nehirde yüzerken eline çarpan cismi önce taş zannetmişti fakat ardından eline çarpanın taş değil 85.7 gram ağırlığında bir altın parçası olduğunu fark etti. Altın parçasının bulunduğu bölgeye ekipler daha fazlasını bulmak için akın etti. Altın parçasını yanına alarak yanına bölgeden uzaklaşan adam bunu bir uzmana gösterdi ve 500 yıldan bu yana rastlanan Birleşik Krallık tarihinin en büyük altın parçası olduğu ortaya çıktı.

Tam olarak konumu açıklanmıyor

Tam olarak konumu açıklanmıyor

İskoçya'da olan keşiften sonra, külçenin tam konumu, hazine avcılarının ortaya çıkmasını engellemek için açıklanmadı. Altın uzmanı olan Leon Kirk, 'En az 50 bin sterlin değerinde olduğunu söyleyebilirim. Altın çok yoğun olduğu için, külçeler doğrudan dibe batar ve yüzyıllar boyunca akıntılar tarafından hareket ettirilmeden uzanabilir. ‘Douglas Nugget’ adı verilen altın parçası için milyarder koleksiyonerlerin çok daha fazlasını ödeyebileceğine eminim.' dedi. Ayrıca ismi açıklanmayan adamın Douglas Nugget olarak adlandırılan keşfinden sonra bölgeye gönderilen ekipler Wanlockhead yakınlarında yeni altın parçalarını bulabilmek için araştırmalarını yoğunlaştırdı.

Berkay Çakmak
berkay61cakmak@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal