Çayın bir mucizesi daha! Kanser riskini azaltıyor

Çoğu kişi çayda yüksek oranda kafein içeriğinden kaynaklı vücut için zararlı olduğunu düşünür. Yapılan araştırmalarla uzmanlar çay hakkında şaşırtıcı yeni bilgilere ulaştı. Araştırmalar sonucu şekeriz tüketilen çayın kanser riskini 2 kat azalttığı öğrenildi. Peki siyah çayın faydaları nelerdir? İşte yanıtı…

28.02.2023-10:19 - (Son Güncelleme: 30.10.2023-17:33) Çayın bir mucizesi daha! Kanser riskini azaltıyor

Dünya’da her 5 kişinden 3’ünün her gün tükettiği çay, hakkında herkesi şaşırtan yeni bir gerçek araştırmalar sonucu ortaya çıktı. Yapılan bilimsel araştırmalarda siyah çayın yüksek oranda kafein içermesi sağlık üzerinde gayet olumlu bir etki bıraktığını ortaya koydu Özellikle çayın sağlık açısından etkisi uzmanları dahi şaşırttı.

Kanseri önlüyor

Akşam’da yer alan haberde, siyah çayın içindeki kafein kanserli hücrelerin iki kat oranda azaltmakta, hatta kanserli hücrelerin oluşmalarını engelliyor. Siyah çayın kansızlığı neden olduğunu dair ortaya atılan haberler hususunda ise uzmanlar bu durumun şekerli ve dengesiz tüketilen çayın buna neden olduğunu belirtti.

İşte siyah çayın faydaları

Siyah çayın faydaları nelerdir?

Siyah çay içerisindeki polifoneller bakımından zengin olması bağırsaklardaki zararlı bakterileri kolayca vücuttan atamasının sağlıyor. Bağırsaklarda antimikrobiyal etkisine neden olan siyah çay, sindirim sisteminin rahat çalışmasını sağlar.

Siyah çay kandaki hücreleri etkilemez aksine kafein sayesinde hücrelerin yoğunluğu yükselir. Ancak şekerli tüketildiğinde demir mineralinin emzimlenmesini yavaşlatır. Bu nedenle siyah çayın şekersiz tüketilmesi öneriliyor. 

Kolesterolü ve kandaki yağ oranını dengelediğinden aniden oluşma ihtimali olan inme riskini azaltır. Damar yollarındaki yağlanmayı engeller. Bu sayede damarların tıkanmasının önüne geçer.

En büyük faydası ise kanserli hücrelerin aktivasyonunu anında durdurduğudur. Siyah çay, hücrelerin deforme olmasını engeller. Bunu da kafein sayesinde yapar. Sinir hücrelerini güçlendirerek vücudun daha dinç olmasını sağlar.


Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal