Çaya ne kadar zam geldi? Çaykur 1 kilo çay ne kadar oldu? Çaykur siyah kuru çay zamlandı mı, ne kadar oldu?

Gıdaya gelen son zamlardan sonra bir çok vatandaş çaya zam gelip gelmeyeceğini merak etmeye başladı. Bizde sizler için çay fiyatlarındaki son durumu ve gelişmeleri haberimize taşıdık işte detaylar...

16.05.2022-17:15 - (Son Güncelleme: 16.05.2022-17:15) Çaya ne kadar zam geldi? Çaykur 1 kilo çay ne kadar oldu? Çaykur siyah kuru çay zamlandı mı, ne kadar oldu?

Türkiye'de mutfaklarda olmazsa olmaz olan ürünlerden biri olan çaya büyük bir zam yapıldı. Çaykur çaylara ortalama olarak %43,71 oranında zam yapıldığını açıklamıştı. Son iddialara göre ise çaya bir zam daha kapıda. Bu seferki zam oranının %10-15 arasında olacağı konuşuluyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Rize Artvin Uluslararası Havalimanı açılışında yaş çay alımıyla alakalı yaptığı açıklama ile üreticilere müjde vermişti. Açıklamada geçtiğimiz sene 3,87 lira olan alım fiyatının 6 lira 70 kuruşa, kilogramda 13 kuruşluk desteğin ise 30 kuruşa çıkarılıp destek verileceği belirtilmişti.

Ne kadar zam geldi?

BloombergHT'den İrfan Doğan yaptığı haberde Çaykur'un çay fiyatlarına ortalama olarak %43,71 zammın yapıldığını belirtti. Güncellenen fiyatların toptan satış yapan şirketlere çoktan yolladığı da gelen bilgiler arasında.

Zamlar devam edecek mi?

Gelen son zam haberinin üzerinden kısa bir süre geçmeden bir zam daha yapılacağı iddia edildi. Bu yeni zammın ise %10-15 arası olacağı ifade ediliyor.

Kadir Buğra Demir
kbugrademir@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal