Çay tiryakilerini üzecek haber: Böyle tüketiyorsanız hastalıklar kapıda!

Türkiye’de en çok sevilen sıcak içeceklerin başında şüphesiz çay gelmektedir. Çay, içerisinde bulundurduğu özellikler nedeniyle doğru şekilde içilmediği takdirde faydadan çok zarar vermektedir. Ne kadar tüketilirse tüketilsin dikkat edilmesi gereken bazı noktalar bulunmaktadır. İşte çayın zarar oluşturabileceği durumlar…

08.04.2022-13:37 - (Son Güncelleme: 08.04.2022-16:07) Çay tiryakilerini üzecek haber: Böyle tüketiyorsanız hastalıklar kapıda!

Hiç kuşku yok ki ülkemizde her yaştan insanın en sevdiği içeceklerden birisi çay. Bunu adeta ispatlar nitelikte bir veri olarak da Türkiye, dünyada çay tüketiminde birinci sırada yer alırken üretimde de öncü ülkelerden. Fakat burada bir problem bulunuyor. Yıllık kişi başı 7 kilo tüketimi yapılan çay bazı zamanlar çok yanlış bir şekilde tüketiliyor. 

Çayın faydaları

Çay, öncelikle insanların kalp damar sağlığına iyi geliyor ve muhafaza ediyor. Kötü kolesterole dair düşürdüğünü kanıtlayan bazı çalışmalar da var. Öte yandan beyin fonksiyonlarındaki sıkıntılardan meydana gelen demans gibi hastalıklara karşı da önleyici bir yapısı var. Fakat her şeyin olduğu gibi çayın da yanlış tüketildiği zamanlarda zararları bulunuyor. Bunlardan birisi de aç karnına içildiği zaman midede hazımsızlığa neden olup ağrı yapması.

Çay tiryakilerini üzecek haber: Böyle tüketiyorsanız hastalıklar kapıda!

Peki başka zararları var mı?

Çayın bir başka neden olduğu hasar demir eksikliği olarak karşımıza çıkıyor. Yemekten sonra içilen çaylarda, besinlerdeki demir emilimi düşeceği için kansızlık başlıyor. Günde 3 bardaktan fazla içilen çay da kafein oranını yükselttiği için huzursuzluk, mide rahatsızlığı ve baş ağrısı gibi problemler meydana getirebiliyor.

Çaydaki kafein miktarı azaltılabilir mi?

Çayda yer alan kafeini azaltmak için ufak bir püf nokta bulunmaktadır. Öyle ki çay demlenirken üzerine 10 saniye boyunca koyulan sıcak su çaydaki kafein miktarını büyük ölçüde azaltıyor.

Çay tiryakilerini üzecek haber: Böyle tüketiyorsanız hastalıklar kapıda!

Türkiye lider

Dünyada çay tüketimindeki ülkelere baktığımızda ise ilk sırada bulunan ülkemiz yer almaktadır. Türkiye’yi takip eden ülkeler ise sırasıyla: Afganistan, Libya, Katar ve İngiltere.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal