Çay Demlerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Mutfağımızın geleneksel içecekleri arasında çay ilk sırada gelir. Herkesin kendine göre bir çay demleme şekli vardır. Ancak çay demlerken dikkat etmemiz gereken kurallar var. Eğer bu kurallara dikkat etmezsek demlediğimiz çay, sağlımızı riske atabilir.

05.01.2019-09:05 - (Son Güncelleme: 05.01.2019-08:58) Çay Demlerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Mutfağımızın geleneksel içecekleri arasında çay ilk sırada gelir. Herkesin kendine göre bir çay demleme şekli vardır. Ancak çay demlerken dikkat etmemiz gereken kurallar var. Eğer bu kurallara dikkat etmezsek demlediğimiz çay, sağlımızı riske atabilir. İşte çay demlerken dikkat edilmesi gerekenler..

OCAK ÜSTÜNDE ÇOK BEKLETMEYİN

Eğer çayımızın acımamasını ve uzun süre dayanmasını istiyorsak, demlediğimiz çayı ocak üstünde bekletmemeniz gerekir. Bu durum çayın acımasına sebep olur. Bu nedenle çay iyice demlendikten sonra muhakkak ocak üzerinden alınmalıdır. Aksi taktirde başta gastrit ve ülser olmak üzere midede meydana gelebilecek hasarlara sebebiyet verebilir.

KANSERE YOL AÇABİLİR

Çayı demlerken ve demledikten sonra yüksek ısıya maruz kalmasını engelleyin çünkü yüksek ısıda kalarak demlenen çay sağlığımız için tehdit oluşturur. Sürekli kaynar bir şekilde içilen çay, ilerleyen zamanlarda kansere yol açabilir. Dışarı da içtiğimiz çayların yüksek ısıya maruz kaldığı nasıl anlarız diyorsanız, acımaya yüz tutmuş ağzınızda fazla buruk bir tat bırakmasından anlayabilirsiniz.

KAYNAMAMIŞ SU İLE DEMLEMEYİN

Çayın mutlaka kaynamış su ile demlenmesi gerekir. Aşırı bir şekilde kaynamış su çaya döküldüğünde, çayın içerisinde bakteri oluşmasına yol açabilir. Çayın tadındaki acımada bu sebeple olur.

ÇAY RUTUBET ALIR

Çay demlerken yapılan bir diğer hata ise daha henüz çay suyu sıcakken üst demliğe çay koyulmasıdır. Bu yöntemle çay rutubet alır ve henüz demlikteyken bayatlar.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal