Enfeksiyon Hastalıklarından Korunmak İçin Öneriler

Kış mevsimin gelmesi ve havaların soğumasıyla birlikte enfeksiyon hastalıklarının görülme sıklığı arttı. Peki enfeksiyon hastalıklarından korunmak için ne yapmalıyız?

04.01.2019-17:22 - (Son Güncelleme: 04.01.2019-17:15) Enfeksiyon Hastalıklarından Korunmak İçin Öneriler

Kış mevsimin gelmesi ve havaların soğumasıyla birlikte enfeksiyon hastalıklarının görülme sıklığı arttı. Peki enfeksiyon hastalıklarından korunmak için ne yapmalıyız?

B12 ve DEMİR EKSİKLİĞİNE DİKKAT!

Öncelikle bağışıklık sistemimizin güçlü olması gerekir. Bu nedenle B12 ve demir vitamini eksiklikleri yaşıyorsanız, ayrıca kansızlık sorununuz varsa tedavi görmelisiniz. Bunun yanı sıra Şeker hastalığı, kalp yetmezliği, kronik tıkayıcı akciğer hastalığı, kronik böbrek yetmezliği olan hastaların ve 65 yaş üzeri kişilerin bağışıklık sistemi zayıf olduğundan kış başlamadan grip aşısı yaptırmaları önerilir.

İç Hastalıkları ve Nefroloji Uzmanı Dr. Veysel Kıdır, soğuk kış günlerine karşı vücudumuzu nasıl güçlendireceğimiz konusunda önemli bilgiler verdi. İşte o tavsiyeler...

- Çok üşüyorsanız nedenini araştırın. Çünkü üşüme,titreme ve yüksek ateş enfeksiyonun belirtileridir. Üşümenin diğer bir nedeni de kansızlıktır.
Bunun sebebi ise aşırı kan kaybetme (uzun adetler), yetersiz beslenme veya sindirim sisteminde emilim eksikliğidir. Kansızlık üşümenin yanında halsizlik, çabuk yorulma, çarpıntı ve saç dökülmesine de neden olur.

- Uykuda sıcaklığı 1-2 derece düşürün. Oda ısısının 25 derecenin üzerine çıkması ve aşırı sıcak ortam, vücudun terle su kaybetmesine, ağız kurumasına neden olur. Vücudun su kaybetmesi halsizliğe, tansiyon düşmesine neden olur. Kaybedilen su yerine konmazsa inme riski artar, böbrek fonksiyonları bozulur. Yüzün aşırı soğuğa maruz kalması yüz felcine sebep olur.

- Toplu taşımada ağzınızı atkıyla kapatın. Toplu taşıma araçlarında hastalık bulaşması solunum yolu ve temasla olmaktadır. Dar alanda aynı havanın solunması, hasta kişilerin kontrolsüz öksürüp aksırması, tutacakların dezenfekte edilmemesi, hastalıkların bulaşmasına neden olur. Önlem olarak tutacakların eldiven veyakağıt mendille tutulması, atkıyla ağzın kapatılması, ellerin dezenfeksiyonu enfeksiyon riskini azaltır.

- Enfeksiyonlara karşı boza ve turşu tüketin. Özellikle yeşil yapraklı sebzeler, sarımsak, soğan bizi hastalıklara karşı koruyacaktır. Vücudun C vitamini eksikliğini karşılayacak portakal, greyfurt, limon, kivi, mandalina gibi meyveleri ve yeşil biber, kırmızı biber, maydanoz, brokoli, karnabahar gibi sebzeleri sık sık tüketmeliyiz.

 

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal