Çay bardakları artık daha az dolacak! Vatandaşa bir zam darbesi daha! Çay fiyatlarına zam geliyor

Vatandaşa bir zam darbesi daha geldi. Çay fiyatlarına zam geliyor. Evlerde çay bardakları artık daha az dolacak. Peki çay fiyatlarına zam ne kadar? Yanıtı haberimizde...

17.05.2022-21:30 - (Son Güncelleme: 17.05.2022-21:30) Çay bardakları artık daha az dolacak! Vatandaşa bir zam darbesi daha! Çay fiyatlarına zam geliyor

Rize-Artvin Havalimanı açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çay fiyatları konusunda çay üreticilerine müjde verdi. Erdoğan’ın açıklamasına göre 2022 yaş çay alımlarında uygulanacak taban fiyat yüzde 73’ün üzerinde arttırılarak 6,70 kuruşa çıkarılmıştı. Fakat Cumhurbaşkanı’nın verdiği müjdeden sadece bir kaç gün sonrasında hali hazırda zamlar altında ezilen vatandaşa kötü bir haber geldi. ÇAYKUR çay ürünlerine zam yaptığını açıkladı.

Çay fiyatlarına zam ne kadar?

ÇAYKUR, çay ürünlerine ortalama olarak yüzde 43,71 oranında zam yaptığını açıkladı ve yeni fiyat listelerini ÇAYKUR ürünlerini toptan satan şirketlere iletti. ÇAYKUR’un yaptığı bu zamla beraber bir çok ekonomi uzmanına göre Haziran ayında çay ürünlerine yeni bir zam daha yapılabilir.

ÇAYKUR Zam

TÜİK’in açıkladığı enflasyon oranlarında yüzde 0,5464’lük bir paya sahip olan çayın, ÇAYKUR’un çay ürünlerine yaptığı yüzde 43,7 oranındaki zamla beraber ana enflasyona etkisinin yüzde 0,24 puan olarak gerçekleşeceği tahmin ediliyor.

ÇAYKUR zammının enflasyona etkisi Mayıs ve Haziran ayında TÜİK’in açıklayacağı enflasyon rakamlarıyla netleşecek. 

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal