Çates halka arz ne zaman açıklanacak ve işlem görecek? Çates Elektrik halka arz kaç lot verdi, kaç kişi katıldı? Çates Elektrik halka arz işlem tarihi

Çates Elektrik Üretim A.Ş. halka arz sonuçları araştırılıyor. Geçtiğimiz hafta içerisinde gerçekleştirilen Çates Elektrik halka arzının ne zaman işlem göreceği hakkında meraklı bekleyiş sürüyor. Peki Çates halka arz ne zaman açıklanacak ve işlem görecek? Çates Elektrik halka arz kaç lot verdi, kaç kişi katıldı? İşte Çates Elektrik halka arz işlem tarihi…

02.12.2023-18:00 - (Son Güncelleme: 02.12.2023-18:00) Çates halka arz ne zaman açıklanacak ve işlem görecek? Çates Elektrik halka arz kaç lot verdi, kaç kişi katıldı? Çates Elektrik halka arz işlem tarihi

CATES bist hisse kodu ile geçtiğimiz hafta halka arz işlemleri yapılan Çates Elektrik halka arz sonuçlarının Ne Zaman belli olacağı yatırımcılarının gündemini meşgul ediyor. Eşit dağıtım yöntemiyle gerçekleşen Çateş Elektrik halka arz lot sayısı ve katılan kişi sayısı internet üzerinden sorgulanan işlemler arasında yer alıyor. Peki Çates halka arz ne zaman açıklanacak ve işlem görecek? Çates Elektrik halka arz kaç lot verdi, kaç kişi katıldı?

Çates Elektrik halka arz kaç lot verdi?

Cates halka arzda 33.500.000 lot verdi. Halka arz CATES bist kodu ile Yıldız Pazar'da işlem görecek. Aracı kurum ise İnfo Yatırım Menkul Değerler A.Ş. oldu.

Çates Elektrik Halka Arz

Çates Elektrik nedir?

1948 yılında Türkiye’nin ilk baz yük termik santrali olarak üretimine başlayan ÇATES A Santrali’nin 1982 yılında ekonomik ömrünü tamamlayarak kapatılmasının ardından devreye alınan ÇATES B Santrali, 2014 yılında özel sektör elektrik üretim dünyasındaki yerini almıştır.

ÇATES ağır sanayide kullanılamayan, bölgenin taş kömürünün enerji üretiminde değerlendirilmesi için kurulmuştur. Artan enerji ihtiyacını yerli üretimle sağlamanın öneminin bilinciyle de 3300 kcal/kg’lık kömüre göre dizayn edilmiş ünitelerini, uygun nitelikteki yakın bölge kömürleriyle beslemektedir. Santralin iki ünitesi bulunmaktadır ve toplam kurulu gücü 2x157,34 MW ile 314,68 MW, yıllık üretim kapasitesi 2.286.GWh’tir.

Tüm çevre standartlarına uygun üretim yapan santralin soğutma suyu, denize yaptırılan bir mendirek sayesinde durgun sudan pompalarla alınmakta, santralde kullanılan kazan besleme suyu ise Dereköy mevkiindeki göletten gelmektedir. Tasfiyehanede işleme tutulan bu su, saf su haline getirildikten sonra sisteme verilmektedir.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal