Çar I. Putin'in Sözcüsünden Küstah Açıklama

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Ayasofya ile ilgili küstah bir açıklamada bulundu. Zaharova yaptığı açıklamalarda Ayasofya'yı klise olarak tanımladı.

03.07.2020-11:01 - (Son Güncelleme: 03.07.2020-10:42) Çar I. Putin'in Sözcüsünden Küstah Açıklama

Ayasofya'nın tekrar ibadete açılması konusu tartışmalara neden olurken, bu durum dünya kamuoyu tarafından da yakından takip ediliyor. Konuyla ilgili olarak görülen davanın sonucu yaklaşık 2 hafta içinde belli olacak. 

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova Ayasofya ile ilgili olarak yaptığı açıklamalarda tepkilerin hedefi oldu. Zaharova yaptığı açıklamalarda, "Bilindiği gibi bu kilise, karmaşık bir tarihe sahip Bizans mimarisinin eşsiz bir örneği. Halihazırda İstanbul’un başlıca anıtlarından biri ve her yıl Rusya dahil dünyanın her yerinden çok sayıda turist tarafından ziyaret ediliyor." dedi.

Ayasofya ile ilgili olarak gelişmeleri gözlemlediklerini belirten Zaharova, "Prensip olarak, bu kilisenin evrensel bir miras olarak olağanüstü kültürel ve tarihi öneminden hareket ediyoruz. Ayasofya, UNESCO dünya miras listesinde yer alıyor ve biz, güvenliğin ve erişebilme özelliğinin korunması dahil bu statüsüyle ilgili tüm taleplere uyulacağından hareket ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Zaharova açıklamalarının devamında, "Bu sıra dışı anıtın statüsüne ilişkin tüm kararların dengeli olmasını, bu sorunun inananlar için yüksek hassasiyeti, bilinen dinler arası bağlamı ve UNESCO Dünya Mirası anıtlarının yönetimi alanında mevcut uluslararası yasal düzenlemelerin dikkate alınmasını bekliyoruz." şeklinde konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal