Capital Economics Türk Lirası'na Övgü Yağdırdı

Türk Lirası, dolar karşısında % 20'nin üzerinde değer kazanarak bu yılın başından bu yana en başarılı performans sergileyen gelişmekte olan ülke para birimi seçildi.

18.02.2021-09:18 - (Son Güncelleme: 18.02.2021-09:18) Capital Economics Türk Lirası'na Övgü Yağdırdı

Londra merkezli Capital Economics, Türkiye ekonomisinde mevcut politika değişiminin etkileriyle ilgili Gelişmekte Olan Piyasalar Kıdemli Ekonomisti Jason Tuvey aracılığıyla yazılan bir değerlendirme paylaştı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) politikasındaki farklılığında yurt içi finans piyasaları üzerindeki toparlanmayı desteklediğine dikkat çekilen açıklamada, bunun daha da iyiye gitmesi gerektiği belirtildi.

Yapılan değerlendirmede, dolar/TL'nin 2021'in sonunda 6,25 düzeyinde gerçekleşmesinin öngörüldüğü belirtildi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın parasal  şartları sıkılaştırarak yalınlaşmaya gittiği hatırlatılan değerlendirmede, bankanın iletişimini güçlendirmek için gayret gösterdiği ve enflasyonla mücadelenin daha ciddiye alındığı belirtildi.

Capital Economics'in değerlendirmesinde, yatırımcıların, ortodoks politikaya geçişin kalıcı olacağından kesin göründüğüne dikkat çekilerek Türk Lirası'nın, 2020'nın kasım ayında en düşük noktaya gelmesinin akabinde dolar karşısında % 20'nin üzerinde değer kazandığı ve bu yılın başından bu yana en başarılı performans sergileyen gelişmekte olan ülke para birimi olduğu belirtildi.

TL'nin değer kazanmasının risk primindeki gerileme ile desteklendiğine işaret edilen açıklamada, genel olarak yatırımcıların Türkiye'ye ilişkin fikirlerinin, daha önce beklenenden hızlı iyileştiğinin altı çizildi.

Değerlendirmede, devletin jeopolitik tansiyonları düşürmeye yönelik hamlelerin cesaret verici olduğu ifade edilerek, Türkiye'nin risk priminin gerilemeyi sürdüreceği belirtildi.

Merkez Bankası'nın parasal şartları beklenenden daha sıkı tutmasının öngörüldüğüne dikkat çekilen yazıda, bunun enflasyonun düşürülmesine ve zamanla yerel para türünden tahvil kazançlarının TL'yi desteklemesine yardımcı olacağı belirtildi.

Capital Economics, 13 Ocak tarihinde yayınladığı raporda, bu yılın bitiminde dolar için 7 TL tahmininde bulunmuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal