Merkez Başkanı'ndan Fiyat İstikrarı Açıklaması

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Naci Ağbal, ''Tüm kararlar fiyat istikrarı önceliği ile alınacaktır. Fiyat istikrarı, finansal ve makroekonomik istikrarın temelidir.'' açıklamasında bulundu.

09.02.2021-13:07 - (Son Güncelleme: 09.02.2021-13:07) Merkez Başkanı'ndan Fiyat İstikrarı Açıklaması

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Ağbal ekonomistler ile gerçekleştirilen toplantıda değerlendirmelerde bulundu.

Naci Ağbal, “Merkez Bankası olarak kalıcı fiyat istikrarını sağlamak en önemli ve vazgeçilmez görevimiz. Attığımız ve atacağımız adımlarla bu amaca hizmet edecek para politikası çerçevemizi kararlılıkla uygulamaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

2023'e kadar para politikasını kararlı bir tutumla % 5 hedefine ulaşılana dek muhafaza edileceğine işaret eden Naci Ağbal şu ifadeleri kullandı:

“Tüm kararlar fiyat istikrarı önceliği ile alınacaktır. Fiyat istikrarı, finansal ve makroekonomik istikrarın temelidir. Sermaye girişlerinin istikrarlı ve güçlü bir hale gelmesi, yurt içi yerleşiklerin dolarizasyon eğiliminin tersine dönmesi ile birlikte döviz alım ihaleleri yoluyla rezervlerimizi artıracağız.

Öngörülebilirlik ve sıkı duruş, enflasyonun düşüş eğilimine girmesine, ülke risk priminin düşmesine, TL tasarrufların özendirilmesine, ters para ikamesinin başlamasına, rezervlerin artış eğilimine ve finansman maliyetlerinin kalıcı olarak gerilemesine katkı yapacaktır.”

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal